10 dakikada idam cezası: Aralarında Türkler de var

Irak’ta mahkeme eliyle yürütülen yargı katliamında onlarca kişi katlediliyor. “IŞİD’linin eşi” diyerek mahkemeye çıkarılan kadınlar bile 10 dakika süren yargılama sonrasında idam edilerek öldürülüyor


IRAK, Bağdat (HABERYİRMİ) – Irak mahkemeleri IŞİD’lilere ceza yağdırmaya devam ediyor. Dakikalar içinde karara bağlanan davalar idamla sonuçlanıyor.

Irak’ta aralarında Türklerin de bulunduğu IŞİD’lilerin eşleri, 10 dakika süren duruşma sonucunda idam cezasına çarptırıldı.

Irak’ta IŞİD’lilerin eşlerinin yargılamaları sürüyor. Mahkemeler, kendileri de IŞİD sempatizanı olan hatta bazı eylemlerde ellerine silah da almış olan kadınları hızla idam cezasına çarptırarak infaz ediyor.

The Guardian gazetesi bu mahkemelerde çekilmiş ilk fotoğrafı yayınladı. IŞİD’li bir mensubun eşi olan kadınlara idam kararının sadece 10 dakika süren duruşma sonucunda kararı verildiğini yazdı. Şimdiye kadar idam edilen IŞİD’li kadın sayısının ise 40’a ulaştığı belirtildi.

Şubat ayında Bağdat’ta bir mahkeme, Türk uyruklu 16 kadını IŞİD örgütüne katılma suçundan idama mahkum etmişti.

Bağdat’taki merkez ceza mahkemesi yargıcı Abdülsettar el Birkdar, “Sanıkların IŞİD unsurlarıyla evlendiklerini ve ögüt üyelerine lojistik destek ve terör eylemlerinde yardım sağladıklarını itiraf etttiklerini” söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir