Halep’te saldırılar tekrar başladı, rejim güçlerinden ölüler var


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Rejim kontrolündeki Suriye’nin Halep ilinde saldırılar tekrar başladı. Halep ilinde muhalifler tarafından rejime bağlı güçlere saldırı düzenlendiği bildirildi.

Suriye’de silahlı muhalif güçlere bağlı Ebu Amara Tugayı yeni bir saldırı gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun kontrolünde bulunan Halep kent merkezinde rejime bağlı güçlere yönelik bir suikast düzenlendi.

Rejim koalisyonunun kontrolündeki bölgelerde saldırılar gerçekleştiren “Ebu Amara Tugayı” tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırının Halep’in Muadi mahallesinde düzenlendiği belirtildi.

Düzenlenen saldırıda rejim koalisyonuna bağlı “Vatan Savunma” birliklerin mensubu milislerin el yapımı patlayıcıyla hedef alındığı ifade edildi.

Olaydan bir süre sonra açıklama yayınlayan “Ebu Amara Tugayı” grubu Muadi bölgesinde gerçekleştirilen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Muhalif grup tarafından yapılan açıklamada, rejime bağlı milislerin toplandığı bir bölgede daha önceden yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği belirtildi.

Açıklamada, düzenlenen saldırıda rejim güçlerinden en az 4 kişinin öldüğü, birden fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi.

“Ebu Amara Tugayı” isimli muhalif grup, rejim kontrolündeki bölgelerde stratejik nokta hedeflere düzenlediği saldırılarla biliniyor.

Grup, geçtiğimiz ay Hama kırsalında rejimin kontrolündeki bir bölgede rejime ait mühimmat deposunu havaya uçurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir