İsrail, Ortadoğu’yu kaşımaya devam ediyor


İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu

İSRAİL, Tel Aviv (HABERYİRMİ) – İsrail her geçen gün Ortadoğu’da gerilimi tırmandırıyor. ABD’den sonra İsrail’den de İran’ın Suriye’den çıkması ve sert yaptırımlar uygulanması gerektiği yönünde yazılı açıklama yapıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tahran’ın Ortadoğuda saldırganlık ve yayılmanın zirvesinde olduğunu belirterek, Washington’ın doğru bir siyaset izlediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Pentagon tarafından İran’a ilişkin yapılan açıklamanın ardından Binyamin Netanyahu da yazılı açıklama yayımladı.

İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Ocak’ta İran’ın nükleer çalışmalarıyla ilgili kaçırdığı iddia edilen belgelere işaret eden Netanyahu, açıklamasında şunlara yer verdi:  “İran bizim ortaya çıkardığımız gibi çeşitli yollarla nükleer silah elde etmeye çalışıyor. İran’ın, uranyum üretimini sonlandırması, İran’a sert yaptırımlar uygulamak ve Suriye’den çıkmasını talep etmek. Bunların bölgede barışı sağlayabilecek tek doğru politika olduğuna inanıyoruz.”

İran’ın saldırgan olduğunu vurgulayan Netanyahu, tüm ülkeleri, ABD politikasını izlemeye çağırdı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bugün yaptığı açıklamada İran’ın bölgedeki kötü niyetli davranışlarına karşı gereken her adımı atacaklarını duyurdu.

Mike Pompeo ise dün yaptığı açıklamada, ülkesinin İran’a karşı “eşi benzeri görülmemiş bir finansal baskı” ve “tarihteki en güçlü yaptırımların” uygulanacağını belirterek, Tahran yönetiminin rotasını değiştirmemesi durumunda İran ekonomisini canlı tutmak için savaş vereceğini kaydetmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir