İşte Rusya’nın Suriye planı, askeri varlığı sürecek


RUSYA, Moskova (HABERYİRMİ) – Yaptığı açıklamayla yabancı ülkelerin askerlerinin Suriye’den çıkmasını isteyen Rusya, Suriye planını açıkladı.

İşte Rusya’nın Suriye planı

Şam yönetimi ve halk buna ihtiyaç duydukça Rusya bu ülkedeki askeri varlığını sürdürecek.

Açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Suriye’deki misyonunun henüz sona ermediğini, Şam yönetimi ve halk buna ihtiyaç duydukça bu ülkedeki askeri varlığını sürdüreceğini açıkladı.

Arjantin’de yayınlanan Clarin gazetesine konuşan Lavrov, Rus askerlerin ‘Terörle mücadele, ülkedeki istikrarı sağlama ve uzayan sert krizin siyasi yolardan çözümü için şartların oluşturulması amacıyla Rusya’ya başvuran’ Suriye’nin meşru yönetiminin daveti üzerine 2015’in sonbaharından bu yana bu ülkede bulunduklarını hatırlattı.

Lavrov, “Verilen birçok görev başarıyla tamamlandı, hedeflere ulaşıldı. Ülkemiz, IŞİD şahsındaki terörün askeri ve siyasi merkezinin çökertilmesine belirleyici bir katkıda bulundu. Daha sonra 2017’de Rus askeri kontenjanının büyük bir kısmı Suriye’den çıkarıldı. Ancak Rusya’nın Suriye’deki misyonu henüz sona ermedi” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaştırma merkezinin tüm personelinin eksiksiz olarak görev başında olduğunu, askeri yardım taburlarının görevlerine devam ettiğini, Hmeymim ve Tartus’taki üslerin çalışmaya devam ettiğini belirten Rus diplomat sözlerine şöyle devam etti: “Bu bağlamda, Suriye’nin meşru yönetiminin ve dost Suriye halkının buna ihtiyacı olduğu sürece, ülkemizin Suriye’deki varlığının devam edeceğini düşünerek hareket etmek mantıklı olur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir