Rus savaş uçağı düştü: Tüm mürettebat öldü

Rusya’ya ait Su-30SM savaş uçağı Suriye’deki Hımeymim hava üssü yakınında düştü, mürettebat hayatını kaybetti.


Rus Su-30SM savaş uçağı

SURİYE, Lazkiye (HABERYİRMİ) – Rusya’ya ait Su-30SM savaş uçağı (Sukhoi Su-30) Suriye’deki Hımeymim hava üssü yakınında düştü, mürettebat hayatını kaybetti.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Hımeymim üssünden havalanan savaş uçağının, kısa süre sonra Akdeniz’de düştüğü belirtildi.

Su-30 savaş uçağının düşme anına ait fotoğraf.

Kuş saldırısı iddiası!

Uçakta bulunan iki pilotun da hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, saldırı olmadığı, uçağın motora giren kuşlar nedeniyle düşmüş olabileceği kaydedildi.

Lazkiye ilinde bulunan Hımeymim, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarını yönettiği ana merkez üssü durumunda.

Birim maliyeti 45 milyon dolar civarında olan Sukhoi Su-30 (Su 30) savaş uçakları Rusya’nın yeni nesil en gelişmiş savaş uçaklarından biri olarak biliniyor. NATO’daki kodu “Flanker – C” olarak adlandırılan uçaklar avcı uçağı olarak hem kara hem de hava hedeflerine karşı taarruz ve saldırı yapabiliyor.1992’de ilk kez uçan bu uçaklar Amerikan yapımı F-15 E’nin Rusya’daki karşılığı olarak tanımlanabilir. Batı’nın Wild Weasel uçaklarının yaptıkları görevi icra eden bu uçaklar F-15 uçaklarına üstünlük kurduğu Amerikalı uzmanlar tarafından açıklanmıştı. Uzun menzilli füzeleri ile F-15’e fırsat vermeden saldırabilme ve bölgeden uzaklaşabilme kabiliyetine sahip uçaklar halen Suriye savaşında sivil yerleşim yerilerinin de bombalanmasında aktif olarak kullanılıyor.

Suriye’nin batısındasi Lazkiye kentinde bulunan Rus Hava Üssü Himeymim’de konuşlandırılan bu uçaklar, son olarak Humus kuzeyindeki Rastan kenti ile Hama kuzey hatlarına yönelik bombardımanlara katılıyordu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir