Suriye’de Rus helikopteri düşürüldü

Suriye Doğusunda Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Ka-52 tipi helikopterin düşürüldüğü öğrenildi. Rusya’da yayınlanan Kommersant gazetesinin aktardığı ifade edilen gelişmeye göre, Deyrezzor kentinin 116 kimlometre güneydoğusunda meydana gelen olayda 2 Rus pilotu öldü.


Rusya'ya ait KA-52 savaş helikopteri Suriye'de düşürüldü.

Suriye Doğusunda Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Ka-52 tipi helikopterin düşürüldüğü öğrenildi. Rusya’da yayınlanan Kommersant gazetesinin aktardığı ifade edilen gelişmeye göre, Deyrezzor kentinin 116 kilometre güneydoğusunda meydana gelen olayda 2 Rus pilotu öldü.

RUS kaynakları: IŞİD düşürdü

Helikopterin, rejim güçlerinin kontrolünde bulunan Ebu Kemal bölgesinden uçtuktan sonra, Fırat Nehri’nin doğusunda IŞİD kontrolü altında bulunan alanda uçarken düşürüldüğü bildirildi. Bölge kaynakları, Ka-52 Alligator tipi Rus helikopterinin, IŞİD savaşçıları tarafından MANPADS (Man-Portableair Defensesystems – Tek adamın kullanabildiği portatif savunma sistemi) kullanılarak düşürüldüğü bilgisini aktardı. Bu arada Düşürülen helikopterin ölen iki pilotuna ait cesetlerin Rusya tarafından alındığı bildirildi.

ABD de vurmuş olabilir

Ancak bölgede ABD destekli YPG unsurlarının da aktif olarak varlığı, helikopterin bu gruplarca da vurulmuş olabileceği ihtimalini taşıyor. Zira IŞİD’in bulunduğu alan, doğudan YPG, batıdan Rus ve rejim güçlerince ele geçirilmek isteniyor.
ABD, bölgede ilerlemek isteyen Suriye ordu güçlerini daha önce de birçok kez hedef almıştı.

HARİTA: Helikopterin düşürüldüğü yer: Suriye doğusunda Deyrezzor kentinin 116 kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Helikopterin rejim güçleri kontrolündeki Ebu Kemal hattının 3 kilometre doğusunda Fırat Nehrinin doğusundaki IŞİD bölgesi üzerindeyken düşürüldüğü bildiriliyor.

Halen ABD destekli YPG’li militanların da saldırı düzenlediği aynı bölge, doğu ve kuzeyden ABD-YPG unsurlarının, batıdan Rus ve rejim unsurlarının, güneyden ise Irak ordu unsurlarının kuşatması altında tutuluyor. YPG unsurları ise kuzeyde bulunan Hacin noktasına saldırılarını aktif biçimde sürdürüyor.

Mısır anlaşma imzalamıştı

Ka-52 Alligator aynı zamanda “Timsah” adıyla da biliniyor. Rusların yeni nesil keşif ve saldırı savaş helikopteri olarak tasarlanan araç, tank, zırhlı piyade araçları ve zırhlı olmayan askeri teçhizatına karşı tasarlandı.

Rus K- 52 Alligator Helikopteri. Suriye (Arşiv)

Son olarak önceki yıl Mısır, 29 milyon Dolarlık bu helikopterlerden 46 adet almak için anlaşma imzalamıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir