Bedelli askerlik yaş ve ücreti belli oluyor


Seçimler bitti şimdi tüm gözler bedelli konusuna çevrilmiş durumda. Ak Parti’nin sözünü verdiği bedelli mevzusu meclis gündemine geliyor. Peki bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli askerliğin ücreti ne olacak? Cevabı haberimizde…

Yeni Şafak’ın bugünkü haberine göre, bedelli için asgari yaşın 26, ücretin ise 20 bin TL olacağı belirtiliyor. Kanun çıkar çıkmaz bedelli ücretini ödeyenler askerlik hizmetinden muaf olacak. Bedelliden elde edilecek gelir ise direkt olarak savunma harcamalarına aktarılacak. Yapılan çalışmalarda bedelli askerliğin devam eden terörle mücadeleye bir zafiyet yaratmayacağı belirtildi.  Genelkurmay başkanlığı da bedelli askerliğe sıcak bakıyor.

EN SON 18 BİN TL’YDİ

Şimdiye kadar bedelli askerlik 5 defa çıkarıldı. İlk olarak 1987 sonra 1992’de uygulanan bedelli 1999’da Marmara depreminin hemen ardından bir kez daha çıkarıldı. En son 2014’te bedelli askerlik çıktı. O tarihte 27 yaşını doldurmuş olanlar, 18 bin lira karşılığında askerlik yapmış sayıldı. Toplamda 3 milyar 671 milyon 100 bin lira gelir elde edildi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir