Şok iddia! Murat Karayılan ve Cemil Bayık yakalandı mı?


ANKARA (HABERYİRMİ) -PKK’nin sözde üst düzey yöneticileri Murat Karayılan ve Cemil Bayık yakalandığı iddia ediliyor.

CNN Türk canlı yayınına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üst düzey PKK’lı iki ismin yakalandığı iddiasına ilişkin soru üzerine gerekli açıklamaların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

Aydınlık iki ismin Cumartesi günü ülkeye getirilerek İmralı’da Öcalan’ın bulunduğu cezaevine konulacağı da öne sürdü.

Gazeteci Süleyman Özışık ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddiayı bir adım ileriye taşıdı.

Özışık, “Terör örgütü PKK’nın önemli isimlerinden Murat Karayılan ile Cemil Bayık’ın yakalandığı iddia ediliyor” ifadelerini kullandı.

Özışık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu konudaki soruya, ‘Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yapacak’ diye cevap verdiğini belirtti.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Ancak Karayılan ile Bayık’ın yakalandığı iddaları resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı. Yerel kaynaklar ise teröristbaşı Karayılan ve Bayık’ın Kandil’in İran sahasında olduğunu belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Diğer taraftan partisinin açık hava mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kandil’i 20 uçakla 10 önemli noktayı ve bunların liderler toplantısını yakaladık. O liderler toplantısında 35 tane önemli isimi orada bitirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta Müftülük Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. PKK’nın 35 önemli isminin işinin bitirildiğinin altını çizen Erdoğan; “Kandil’i vurduk. 20 uçakla 10 tane önemli noktasını vurduk. İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve 35 tane önemli isminin işini bitirdik. Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız. Afrin’de işi bitirdik, Membiç’te bitirdik. Şimdi Membiç terör örgütünden boşaltılıyor orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var. Oraya şimdi asıl sahipleri giriyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir