Süleyman Soylu’dan Pervin Buldan’a yanıt


HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini aradığını ve “size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin”  dedi. Süleyman Soylu ise iddialarla ilgili bugün bir açıklama yaptı ve “daha fazlasını dedim” dedi.

“SOYLU, DOĞUBAYAZIT’TAKİ OLAYDAN BİZİ SORUMLU TUTTU”

HDP’li Pervin Buldan konuyla ilgili olarak, “Evet, İçişleri Bakanı’ndan bir telefon aldım. Beni arayarak Ağrı Doğubayazıt ilçesinde kendilerinin müşahiti olduğu bir insanının infaz edildiği ve bu infazdan bizi sorumlu tuttuğu bir telefon aldım. Yapılan infazla partimizin birebir ilişkisi olduğunu ima etmiştir. Sayın Soylu ‘Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin’ gibi saçma sapan, asla kabul etmediğimiz bir konuşmayla karşı karşıya kaldım. AKP hükümeti böyle bir öfkeyle mi yönetecek? açıklamasını yapmıştı.

“KENDİSİNİN DEDİĞİNDEN FAZLASI VAR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Pervin Buldan’ın iddialarına cevap verdi: “Kendi çocuğu kızamık olunca hasta olunca hastane hastane koşarlar. En lüks hastanelere giderler. Orada Doğu ve Güneydoğu’da HDP, PKK üzerinden milletten intikam almaktadır. Bu kadar açık ve net. Evet aradım. Söylediklerinde eksik yoktur fazla vardır.

Arkadaşlarım o bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Gerekli soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi gözaltılar var. Bu arkadaşımızın katilini bulacağız.” diye yanıtladı.

“CHP İL BAŞKANLARINI ŞEHİT CENAZELERİNDE PROTOKOLE KABUL EDİLMEYECEK”

Bakan Soylu, CHP il başkanlarının şehit düşen askerlerin cenazelerinde protokole alınmamasına yönelik talimat verdiği iddialarının doğru olduğunu söyledi: Bakan Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim: ‘CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir