CHP’de Muharrem İnce harekatı


Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen kritik görüşme CHP’de suları iyice bulandırdı. Muharrem İnce’nin o görüşmede Kılıçdaroğlu’na yaptığı “çekil” teklifi basına deşifre oldu. Daha doğrusu Muharrem İnce bu görüşmenin ayrıntılarını basınla paylaştı. Bu hareket Kılıçdaroğlu kanadında “nezaketsizlik” olarak yorumlandı.

ÜSTÜ KAPALI TEHDİT

Muharrem İnce daha önce kurultay için “öyle bir şey olmayacak, eğer cumhurbaşkanı olamazsam Kılıçdaroğlu’nun karşsına çıkmam demişti.” Ancak İnce’nin bu fikrinden de çark ettiği son açıklamasında belli oluyor. İnce “Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse, örgüt kendisi çözecektir bu işi” açıklamasını yaptı. Yani İnce, Kılıçdaroğlu’nun çekilmesi için CHP tabanına hem mesaj verdi hem de onlardan destek istedi. Hem de üstü kapalı bir tehditte bulunmuş oldu.

TABANDA HAREKETLENME BAŞLADI

CHP’yi olağanüstü MYK’ya taşıyan bu trafik sonrasında, parti tabanında da kıpırdanmalar başladı.  Kulisleden gelen haberlere göre CHP’deki Muharrem İnce destekçileri harekete geçmiş ve olağanüstü kurultay için imza toplanmaya başlamış durumda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir