Bahçeli’den Akpınar’a tepki


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında açılan soruşturmayı sorması üzerine Bahçeli, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“PROGRAM SULANDIRILMIŞTIR”

Bahçeli, “Olay bizi çok üzdü. Ben de eleştiri hakkımı kullanmak istiyorum. Uğur Dündar Bey, yılların televizyon programcısı olarak değerli bir medya mensubudur. Ancak davet ettiği konuşmacılar, aşağılayıcı tabirler, halktan aldığı alkışlara bakarsanız, Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır, konuşma esasını kaybetmiştir. Konuşmalar çok hoş değildi.” ifadelerini kullanarak Uğur Dündar’a tepkisini dile getirdi.

Bahçeli, “Asıl sana yazık olmuş Akpınar.” dedi ve toplumun sevdiği bir sanatçının bu duruma düşmesinin, kötü bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

“HALK TV’DEKİ PROGRAM KONUŞMA ESASINI KAYBETMİŞTİR”

“Konuşma esasını kaybetmiştir. Kim halkı ne kadar güldürürse o kadar alkış alacağım kanaatiyle hareket edilmelidir. Şunu söylemek istiyorum. İsterlerse burada Halk TV’nin Arena’sını baştan bu yana neler alaya alındı, bunları tartışmakta yarar var. Öbür taraftan ise konuşmalar çok hoş bir şey değildi.

SANA YAZIK OLMUŞ METİN AKPINAR

28 Nisan 1945’te İtalyan faşist lider Mussolini sevgilisi ile birlikte ayaklarından asılmıştır. Bu resim korkunç bir resimdir. Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar şu tabloyu Mussolini’nin ayaklarından asıldığı fotoğraf. 21’inci yüzyılda, 2023 yılında, 1945’i örnek göstererek eleştiri yapmak bu eleştiri değildir. Bu Metin Akpınar gibi bir sanatçının bu duruma düşmesi, kötü bir örnek teşkil etmiştir. Hem demokrasiye hem de kendisine yazık etmiştir. Böyle bir örnek olmaz.

AKPINAR’IN ÖZÜR DİLEMESİ LAZIMDIR

Bizim Türk toplumunun geçmişinde ayaktan asılma yoktur. Ayaktan asılmayı kastediyorsanız. Recep Tayyip Erdoğan’ı, faşizmin lideri olarak lanse ediyorsunuz. Metin Akpınar’ın Halk TV’ye çıkarak ‘Bu benim cahilliğimdir, özür diliyorum’ demesi lazımdır. ‘Ben yanlış bir örnek verdim, bu örnek yanlıştır. Bu benim gafletimdir, cehaletimdir’ demesi lazımdır. ‘Milletimden özür diliyorum’ demesini istiyorum. Bu örneklerle Türkiye’yi bir yere vardıramazsınız.

DEMOKRASİYİ YAŞATAYIM DERKEN DEMOKRASİYİ KATLETTİ

Türk demokrasisini yaşatayım derken, demokrasiyi katletmenin anlamı yoktur. Metin Akpınar’ın Abuzer Kadayıf filmini seyretsinler. Orada sosyoloji ile gerçekler arasındaki şeyleri görsünler.” ifadelerini kullandı.