Cumhuriyet’ten küstah haber


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Mardin’de birtakım temaslarda bulundu. Dün sabah namazı için gittiği bir camide namazın ardından vatandaşlara seslenen Erbaş’ın, Kur’an ile olmayan çocukların şeytan veya şeytani insanlarla beraber olacağını belirterek ”Her nerede Kur-an’dan bahsedilirse, Kur’an-ı Kerim okunursa, orada bulunan insanların üzerine melekler kanatlarını gererler. Sürekli şekilde rahmet yağdırırlar. Tıpkı şimdi Rabbimizin rahmetinden, merhametinden istifade ettiğimiz gibi.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet, Erbaş’ın dinin gereği olarak çocukların içki, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için yapmış olduğu tavsiyeleri dine muhalif bir tavırla çarpıttı.

”ÇOCUKLARA VE LAİKLİĞE SALDIRI” MANŞETİYLE SERVİS ETTİLER!

Cumhuriyet Gazetesi, Erbaş’ın açıklamalarını ”çocuklara ve laikliğe saldırı” manşeti ile servis ederek din düşmanı tavrını bir kez daha ortaya koydu. Bununla da yetinmeyen Cumhuriyet gazetesi, Başkan Erbaş’ın Kadir Mısırıoğlu’na yapmış olduğu insani ziyareti de yeniden gündeme getirerek ‘din anlayışını ortaya koydu’ diyerek ağır ithamlarda bulundu.

DEAŞ İLE BİR TUTTULAR!

Kendisini ‘Atatürkçü ilahiyatçı’ olarak tanımlayan Cemil Kılıç’ın Ali Erbaş’ı hedef alan açıklamalarına da yer veren Cumhuriyet gazetesi, Erbaş’ın açıklamalarını terör örgütü DEAŞ ile bir tuttu.

SÖZDE İLAHİTAÇI KILIÇ: KURAN’A AYKIRI SÖZLER

Erbaş’ın sözlerinin Vahabi zihniyetini yansıttığını söyleyen sözde ilahiyatçı Kılıç küstah sözlerine şu şekilde devam etti;

”DEAŞ’ın dinden anladığı neyse sanki Erbaş’ın da o. Kuran’a aykırı sözler. Anayasal suç. Hem Kuran’a inanmayanlara hem inanıp da kuralları tam yerine getirmeyenlere ağır hakaret var”

Kaynak: Haber7

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir