Abd’li heyet Türkiye’de


ABD’li ve Türk yetkililer, FETÖ’ye yönelik soruşturmaları görüşmek üzere bir araya geliyor. Aralarında FBI yetkililerinin de olduğu ABD’li heyet Türkiye’ye geldi. İlk olarak Ankara Adliyesi’e giden ABD’li heyetin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ana davanın 3 numaralı sanığı Kemal Batmaz’ın ifadesine başvuracağı öğrenildi.

ABD’li heyet, FETÖ ile ilgili Türkiye’nin ABD’ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri değerlendirmek için bugün ve yarın Ankara’da görüşmeler yapacak. Heyet şu an temaslarına Ankara Adliyesi’nden başladı.

YENİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ BEKLENİYOR

Ankara’da bugün ve yarın Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerin de katılımıyla gerçekleşecek görüşmede, ABD’nin yeni delillere ilişkin değerlendirmesi öğrenilecek.

ABD heyeti, ABD’deki 18 eyalette FETÖ bağlantılı kuruluş ve isimlerin vize usulsüzlüğü ile kara para aklama gibi dosyalardaki son durumu ve bilgileri paylaşacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FBI tarafından örgüt hakkında yürütülen soruşturmayı ciddiye aldığını altını çizerken şüpheci yaklaşımlarının devam ettiğini de belirtti.