Kktc’de olay çıktı


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde bir skandal yaşandı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum Sosyal Reform Birliği (OPEK) üyelerini kabulünde KKTC ve Türkiye bayrağının kaldırılması, muhalefetin ve Türkiye’nin tepkisini çekti.  Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Sayın Akıncı makamına yakışanı yapmalı ve istifa etmeli” açıklamasını yaptı.

Akıncı’nın Rumlarla yaptığı görüşmede, OPEK temsilcilerine Kıbrıs sorunu konusunda, içinde bulunulan durum ve özellikle siyasi eşitliğin Kıbrıslı Türkler açısından vazgeçilmez ilke olduğu konusunun etraflıca izah edildiği belirtildi. Ancak basına yansıyan fotoğraflarda tam tersi bir algı vardı. Akıncı’nın arkasında yer alan KKTC ve Türk bayrağının olmadığı görüldü.

“AKINCI İSTİFA ETMELİ”

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, yaptığı açıklamada Akıncı’yı istifaya çağırarak “Sayın Akıncı makamına yakışanı yapmalı ve istifa etmeli. Bayraklardan neden çekiniyor. O bayraklar sayesinde Cumhurbaşkanlığı makamında oturduğunu unuttu mu? Bundan sonra aday olmayı düşündüğü 2020 Cumhurbaşkanlığı’na nasıl aday olacaktır” dedi.