Chp’nin yeni adayı partilileri memnun etmedi


CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkanı adayı Alper Taş, kendisine ilk teklifin, geçen hafta pazartesi günü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından getirildiğini açıkladı.

“CANAN’LA GEZİ OLAYLARI’NDA BİRLİKTE ÇALIŞTIK”
T24’e konuşan Alper Taş, “Canan zaten Haziran Hareketi’nde birlikte çalıştığımız bir arkadaşımızdı. Ancak tam teklifi getirdiği sırada Kemal Bey’le arasında anlaşmazlık olduğu hatta istifa ettiği gündemdeydi.

“CANAN’LA KEMAL BEY’İN ARASI BOZUK”
Yani Canan, Kemal Bey’le kavgalı, bize teklif Canan’dan geliyor… Daha sonra Kemal Bey’den de teklif geldi. Biz görüşmeye giderken telefonumuza mesaj yağmaya başladı. Kemal Bey, Fox TV’de aday olabileceğimizi açıklamış. Çok yoğun destek geliyordu. Hatta tehdit edenler de oldu ‘Gene aday olmazsan kafanı kırarız’ diye.” ifadelerini kullandı.

“İMAM HATİP’TE SOSYALİST OLDUM”
Oy almak için takiye yapmayacağını vurgulayan Taş, “Gezici’yiz, imam hatip lisesinde sosyalist oldum. Halkların eşitliği ve kardeşliğini savunduğumuzu saklamayacağız. Biz din, dil, ırk farkı bilmeyiz. Sanki doğduk bir anadan.” diye konuştu.

TABAN KEMALİST OLMAYAN BİR ADAYA OY VERECEK
Alper Taş sözlerine, Kemalist olmadığını da ekledi. Beyoğlu’nda Kemalist olmayan bir adaya, CHP tabanının nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu oldu.