‘Erdoğan ümmetin en cesur lideridir’


Pakistan İçişleri Bakanı Şehriyar Han Afridi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “Pakistan’ın geleceği ve Türkiye Pakistan İlişkileri” başlıklı bir konferans verdi.

“ERDOĞAN, ÜMMETİN EN CESUR LİDERİDİR”

Afridi şunları söyledi;

“Her bir Pakistanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Müslüman dünyanın, ümmetin babası gibi görüyor. Biz ülke olarak Erdoğan’ı çok seviyoruz. Ben de bir Pakistanlı olarak onunla tanışmak, onu kucaklamak istiyorum. Çünkü o bizim umudumuzdur. İş birliklerimizle geliştirdiğimiz teknolojimiz, ekonomimiz bir yana, 3 milyon Suriyeliye Türkiye’nin kapılarını açtı. Tüm İslam dünyası sessiz kalırken, o bu insanlara kapılarını açtı, sahip çıktı. Çünkü Erdoğan, Müslüman ümmetin en cesur lideridir.

Artık Ankara, İstanbul ve İslamabad tüm Müslüman ümmetinin bir araya gelmesine çok büyük katkıda bulunacak. Türkiye ve Pakistan İslam dünyasında yaşanan bu zilleti ortadan kaldıracak ve ümmetin kurtuluşunu sağlayacak inşallah. Çünkü dünyaya ve İslam ümmetine karşı sorumluluklarımız var. Sadece Allah’a karşı sorumluluğumuzu ve kendimize olan inancımızı kaybetmememiz lazım. Ben inanıyorum ki gelecek bizim olacak.”

“FETÖ’NÜN OKULLARI GERİ ALMA TALEBİ MAHKEMECE REDDEDİLDİ”

Afridi, Fetullah’ın okullarıyla ilgili olarak da “Pakistan Anayasa Mahkemesi, FETÖ’yü te-rör örgütü ilan etti ve okullarını devretti. FETÖ konusunda net bir duruş sergileyen tek ülke Pakistan’dır. Örgütün, okulların geri alınması ile ilgili başvurusu, aynı şekilde Pakistan Anayasa Mahkemesi’nce reddedildi.” açıklamasında bulundu.