Erdoğan’dan yardım talep ettiler


Dünya savaşın eşiğine geldi, tansiyon zirve noktasına çıktı… Pakistan ile Hindistan, Keşmiş sorunu yüzünden büyük bir kriz yaşıyor.

PAKİSTAN’DAN “ERDOĞAN HAMLESİ”

Yaşanan krizin ardından Pakistan’dan, çözüm için yeni bir hamle geldi. Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan ile gerilimin azaltılmasında rol oynaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayacağını söyledi.

PAKİSTAN- HİNDİSTAN GERİLİMİ DÜN YAŞANAN OLAYLA ARTTI

Dün Pakistan sınırını ihlal eden iki Hindistan uçağından birinin Keşmir’de Pakistan tarafından düşürüldüğü ve uçakta bulunan 2 pilot ve bir sivilin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün Pakistan-Hindistan gerilimine ilişkin, “Taraflara sağduyu, itidal çağrısında bulunuyoruz. Tırmandırmaya yol açacak adımlardan kaçınılması gerekiyor. Bu gerginliğe yol açan esas problem, ‘Keşmir’ problemidir. ‘Keşmir’ problemi yıllardır çözümü dondurulmuş bir ihtilaftır. Sık sık iki ülke arasında gerginliğe yol açıyor. ‘Keşmir’ probleminin bir an önce uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde çözülmesi gerekiyor ki, iki ülke arasında sürekli gerginliğe yol açan bir problem ortadan kalksın. Bu Keşmir halkı için de çok önemlidir. Türkiye olarak gerginliğin azaltılmasında ve Keşmir problemi dahil, bu problemlerin çözümünde her zaman katkı yapma arzusundayız. Bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bunu Pakistan’a ilettik.” ifadelerini kullanmıştı.

“BÜYÜK RESMİ” NASIL OKUMALI

Hindistan ve Pakistan… İki nükleer gücün karşı karşıya gelmesi dünyayı korkuttu. Peki olayların arka planında ne var? Bölgede savaşan gerçek güç aslında Hindistan ve Pakistan değil.. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin… Hindistan ABD yanlısı bir politika izlerken, Pakistan ise Çin ile işbirliğini sürdürmeye devam ediyor. Pakistan’ın İpek Yolu projesinde Çin’i desteklemesi ABD’nin hırçınlığını artırmakta. ABD İran ve Hindistan üzerinden Pakistan’a saldırıyor…