İç savaş için tarih verdi


Venezuela, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve ABD’nin desteğiyle kendini başkan ilan eden Guaido’yu destekleyen binlerce kişi sokaklara döküldü. Maduro destekçileri gibi Guaido liderliğindeki muhalifler de kentin sokaklarını doldurdu.

GUAİDO DESTEKÇİLERİ SEÇİM İSTİYOR

Devlet Başkanı Maduro karşıtı pankartlar ve Venezuela bayrakları taşıyan Guaido destekçileri, attıkları sloganlarla “özgür ve şeffaf seçim” isteklerini yineledi.

“12 ŞUBAT’TA SOKAKLARA ÇIKTI” 

Guaido, destekçilerinden her yıl 12 Şubat’ta kutlanan “Gençlik Günü”nde yeniden sokağa çıkmalarını ve Devlet Başkanı Maduro karşıtı protestolar düzenlemelerini istedi. Bu tarih aynı zamanda iç savaşın başlama tarihi de olabilir…

“İNSANİ YARDIM GETİRTECEĞİM”

Guiado, ülkeye Kolombiya, Brezilya ve Karayip Denizi’ndeki bir adadan insani yardım getirileceğini belirtti. Onu destekleyen ABD ise Venezuelalar için ayrılan 1,5 milyon dolarlık ilaç parasına el koydu.

“ASKER İTİBAR ETMESİN”

Konuşmalarında sürekli Venezuela ordusundan Devlet Başkanı Maduro’ya itaat etmemesini isteyen Guaido, bu çağrısını bir kez daha yineledi. Guaido, “Askerin Venezuela’nın yeniden inşaasındaki rolü sadece anayasaya uymak değil, aynı zamanda egemenliği sağlamak, ELN’yi Venezuela sınırlarının dışına sürmek, muktedir olmak ve güvenliği tesis etmektir.” açıklamasında bulundu.