Pentagon’dan Türkiye’ye yeni tehdit


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles Summers, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘AĞIR SONUÇLARI OLUR’

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasına ilişkin soruya yanıt veren Summers, “Türkiye, S-400’leri alırsa bunun askeri ilişkilerimiz bakımından ağır sonuçları olur. F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak.”açıklamasını yaptı.

MUHABİR: NE DEMEK İSTİYORSUNUZ?

Bir gazetecinin, “Bir NATO müttefikine yönelik ‘Ağır sonuçları olur.’ ifadesi ile ne demek istiyorusunuz?” sorusuna ise Summers, önceki sözlerini tekrarlayarak, “F-35 ve Patriotları alamayacaklar, bunu kastediyorum.” diyerek adeta Türkiye’yi tehdit etti.

BAŞKAN ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’den gelen bu tür tehditlere sert tepki göstermişti. Erdoğan,“Şimdi biz Ruslarla anlaştık, ortak üretime gireceğiz. Belki S-400’den sonra S-500’e gireceğiz. Bize S-400’de dayatma yapanlar, niçin Yunanistan’a yapmıyor S-300 için? Niçin Bulgaristan’a yapmıyor S-300 için? Niçin Slovakya’ya yapmıyor S-300 için? Bunlar da aynı zamanda NATO ülkesi, yapın, onlara da niye yapmıyorsunuz?” açıklamasını yapmıştı. haber7