Hârekat resmen başladı


Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından askeri harekatın başladığını duyurdu. Türk jetlerinin Resulayn’daki hedeflere yönelik bombardımanı devam ediyor. Harekatın başlaması ile tutuşan te-rör örgütü YPG’den ABD’ye çağrı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından Fırat’ın Doğusunda Barış Pınarı Harekatı’nın başladığını duyurdu.

Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş te-rör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı’nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan te-rör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

“TÜM BÖLGEYİ TE-RÖRÜN PENÇESİNDEN KURTARACAĞIZ”

Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik te-rör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını te-rörün pençesinden kurtaracağız.

“ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN”

#BarışPınarıHarekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye’yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

HAREKAT TOPÇU ATIŞLARI VE HAVADAN GÜDÜMLÜ FÜZELERLE BAŞLADI

Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet Twitter’dan operasyona ilişkin ”İlk etapta YPG’ye ait mühimmat depoları vuruluyor. Harekat karadan topçu atışları, havadan güdümlü füzelerle başladı.” açıklamasını yaptı.