Karısı kaybolan adam


Bir davada tanıklık etmesi için kürsüye yaşlı bir teyzeyi çağırırlar. Kadın yerine oturur ve davalının avukatı kadına yaklaşır.

– Ayşe Hanım, beni tanıyor musunuz? Yaşlı teyze cevap verir. – Ah evet Avukat Bey sizi çocukluğunuzdan beri tanıyorum. Siz taa o zamanlar bile aileniz için tam bir baş belasıydınız. Sürekli yalan söylüyorsunuz, karınızı komşunuzla aldatıyorsunuz, en yakınım dediğiniz insanların arkasından konuşuyorsunuz. İki lira fazla kazanmak için herkesi satarsınız… Davanın avukatı başta olmak üzere bütün salon şok olur. Adam ne yapacağını bilemez bir halde kadına tekrar sorar;

– Peki Ayşe Hanım, karşı tarafın avukatını tanıyor musunuz? Kadın cevap verir. – Elbette tanıyorum. Çocukluğunda bir dönem ona dadılık yapmıştım. Tembel, ödlek ve alkolik adamın tekidir. Etrafında bir tek dostu yoktur ve herkes onun hala geceleri altına kaçırdığını söylüyor. Herkes yine şoktadır. Bütün salonu bir uğultu kaplar. Hakim kürsüye tak tak tak diye vurup herkesi susturur ve her iki tarafın avukatını da kürsüye çağırır. İkisine de eğilmelerini söyleyerek kulaklarına şunu fısıldar; – Eğer bu kadına beni tanıyıp tanımadığını soracak olursanız yemin ederim ikinizi de harcarım.

KARISI KAYBOLAN ADAM

Bir adam polisi aramış. – Karım alış verişe gitti, dönmedi. Sekiz saat oldu. Ne olur onu bulun, demiş. Görevli polis sormuş; – Karınızı tarif eder misiniz? Adam anlamamış, “Nasıl yani” diye sormuş. Polis; – Mesela, boyu ne kadar. Adam cevap vermiş; – Ne bileyim, bazen yüksek topuklu giyer, beni geçer. Evde terlikle benden kısadır. Polis tekrar sormuş; – Göz rengi nedir? Adam; – Bilemem, bazen yeşil lens, bazen mavi lens takar, aslında galiba ela… Bunun üzerine polis tekrar sorar; – Saçı ne renk? Adam yine tam emin değildir.

– Bu en zor sorudur aslında. Bazen sarıya boyatır, öteki hafta kızıl. Polis şaşırmıştır, tekrar sorar; – Bu gün üzerine ne giymişti? Adam bundan da emin olamaz. – Hiç dikkat etmedim valla. Sanırım kırmızı tek parça elbise giymişti. Belki de kot pantolon ve gömlek giymiş olabilir. Polis son olarak tekrar sorar. – Peki arabayla mı gitmişti alış verişe. Adam heyecanla cevaplar.
– Evet. Siyah Audi R8, süper şarj, 3,5 litre V6 motor, 290 beygir, içi geyik derisi taba renginde, LED farları var, sağ ön kapıda görünür görünmez hafif bir çizik var… Bunun üzerine polis; – Tamam beyefendi, arabanızı bulacağız…