Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açıklamalarının ardından başlayan dar’be tartışmalarını değerlendirdi.

“ERKEN SEÇİM YA DA BAŞKA BİR ŞEYİ GETİREBİLİR..”

Canan Kaftancıoğlu’nun, bir yayında, “Bir kişinin aklıyla iş yapmaları, iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Bu da önümüzdeki süreçte bir erken seçim ya da başka bir şeyi getirebilir. Bu ülkenin halkın, gerçekten gözü açıldı. Kimin kendisine hizmet etmek için uğraştığını biliyor.” ifadeleri, dar’be imaları olarak değerlendirilmişti.

DAR’BELERDEN EN ÇOK ÇEKEN CHP

Abdulkadir Selvi’ye konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin dar’be söylemlerinden uzak durduğunu belirterek, şunları söyledi: “Özgür Bey 15 Temmuz dar’be gecesi neredeydi? Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeydi. Dar’beye karşı çıkıyordu. Kürsüde ilk konuşanlardandı. 15 Temmuz dar’be girişimi olduğunda parlamentoya ilk gidenler CHP milletvekilleridir. Ve şunu da söyleyeyim size: CHP’nin iktidara yakın olduğu dönemlerde maalesef dar’beler olmuştur ve dar’belerden en büyük mağduriyeti çeken de Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur.

NE DAR’BESİ
Yeter artık ya, ne dar’besi Allah aşkına! Dar’beye karşı olanlara, demokrasiyi savunanlara açık çağrımdır: Gelin hep birlikte hukuk sistemimizi dar’be hukukundan arındıralım. TBMM’yi vesayetten kurtaralım. Siyasal partiler yasasını değiştirelim. Milletin vekilini liderler değil, milletin kendisi seçsin. Dar’beye ve dar’becilere karşı olanlar, dar’becilerin bize giydirdiği dar’be zırhına da karşı çıkmalılar.

CHP’DE DAR’BEYİ SAVUNAN ÇIKMAZ
Dar’beye karşı olmak lafla değil, gerçek bir demokrasiyi ülkeye getirmekle olur. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nde dar’beyi savunmadı ve savunamaz da… Öyle bir kelimeye tahammülümüz bile yoktur. Ne dar’besi?”