Erdoğan rakamları verdi Trump ooo çekti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Erdoğan-Trump görüşmesinde, ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Başkan Erdoğan, katıldığı televizyon programında görüşmeye ilişkin önemli detaylar açıkladı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alındığı aktarıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIK AÇIK İFADE ETTİ

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD’de yaşanan şiddet ve yağma olaylarının arkasında olan unsurların, Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren PKK/PYD-YPG te’rör örgütüyle işbirliği içerisinde olmasından duyduğu endişeyi Trump ile paylaştığı belirtildi.

Açıklamada, iki liderin, Türkiye’nin deniz komşusu Libya’nın barış ve istikrara kavuşturulması noktasında yakın işbirliklerini sürdürmeyi kararlaştırdığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT’de katıldığı programda görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

‘TRUMP’A BU RAKAMLARI VERİNCE ‘OOO’ DEDİ’

Başkan Erdoğan, ”Bugünün rakamlarına baktığımızda 989’a düştü. Vefat 18’e kadar inmişti, bu defa 19, fena sayılmaz. Yoğun bakımda 625. Burası artık daha da aşağı insin istiyoruz. Entübe 261 burayı da aşağıda görmek istiyoruz. Bugün iyileşenlerin sayısı güzel. Olumlu bir sinyal. Test 39 bin 361 bayağı yüksek. Ben daha çok vefata da bakıyorum. Ne kadar sıfırlarsak çok daha tabii mutlu olacağız. Gelişmeler bu noktada fena değil. Şu anda dünyada 11. sıradayız. Sayın Trump’a bu akşambu rakamları verince ‘Ooo’ dedi. Biz siyasette yola çıktığımızda Türkiye’yi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz demiştik: Eğitim, sağlık, adalet, emniyet demiştik. Bu dört temel taşın üzerine ulaşımı, tarımı, dış politikayı ilave ettik. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. 81 ilin 81’inde üniversitemiz var.” ifadelerini kullandı.