Maske takmamanın cezası açıklandı


İstanbul’da maske takmadan gezen kişilere kesilecek cezanın miktarı belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün yaptığı uyarılara rağmen, ısrarla maske takmayarak insanların sağlığını tehlikeye atanlar için uygulanacak ceza genel olarak olumlu karşılanmıştı.

MASKE TAKMAYANA 900 LİRA CEZA

İstanbul’da maske takma zorunluluğunun getirilmesiyle birlikte denetlemeler de üst düzeye çıkarıldı. Bununla birlikte İstanbul’da maske takmamanın cezası 900 lira olarak belirlendi.

TOPLANTI YAPILDI, KARAR VERİLDİ

Farklılığı ortadan kaldırmak için İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi dün saat 17.00’da Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası İstanbul’da maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlendi.

“BÖYLE BİR ZORUNLULUK GETİRİLMELİYDİ”

Vatandaşların çoğu uygulamadan memnun olduğunu dile getirirken, büyük bir çoğunluk ise bu kurala halen uymuyor. Maske takan vatandaşların ise doğru kullanmadığı görülüyor. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde arkadaşları ile yürüyüşe çıkan Mustafa Baydar, “Böyle bir zorunluluk getirilmeliydi. Millet çok ciddiye almıyor bu durumu. Maskeyi burnu açıkta, ya da çenesine takanlar var. Vatandaşların kurallara pek uyduğunu düşünmüyorum. Yüzde 60’ı uyuyor” dedi.

Kameraları görünce maskesini takan Tuğba Sarıca ise, “Lokantadan çıkmıştım. O yüzden takılı değildi” derken “Yine de uymaya çalışıyoruz. Maske zorunluluğu kesinlikle getirilmeliydi” diye konuştu. Meryem Karaca da, “Dünden bu yana maske takanların arttığını görüyorum. Gerekliydi bu uygulama” ifadelerini kullandı.