İkinci el araba fiyatları bu şekilde düşecek


Türkiye’de ikinci el oto fiyatları aldı başını gitti korona döneminde üretimin yeterli düzeyde olmaması nedeniyle ikinci ele olan rağbet artmıştı bununla birlikte Araçlarını internette kendileri satan şahıslar kafalarına göre sürekli fiyatı yükselterek piyasayı içinden çıkılmaz bir hale getirmişlerdi. Çok Uzun bir zamandır gündemdeki yerini ve sıcaklığını koruyan ve yalnızca 25 gün sonra 1 Eylül’de uygulanmaya başlanacak.

BAŞVURU YAPANLARIN ORANI %10 BİLE OLMADI

Beklenen ikinci el araç satışına yönelik yetki belgesi zorunluluğu kapsamında belge almak için başvuru yapanların sayısı yüzde 10’ları dahi bulmazken,

ikinci el araç satışını ilgilendiren yönetmelikte yapılan değişiklikler ise Reisi Cumhur Erdoğan’ın masasına gitti Söz konusu düzenlemelere göre; yetki belgesi olmadan araç satışı yapanlara 5 bin TL’den başlayan cezalar kesilecek. Kayıt dışı satış yapanlar ise bakanlık tarafından tespit edilip mükellef yapılacak. Ayrıca düzenlemenin geçmesi halinde yetkisi olmayan firmaların ilanlarıda artık kaldırılacak, sanal alemde yani Sahibinden arabam gibi sitelerdede ise dükkan açmasına izin verilmeyecek. Öte yandan galerilere satışa çıkardıkları araçlar için alacakları ekspertiz raporu için de 7 gün şartı getirilmiş olacak.

ikinci el otomobil alım satım işiyle uğraşan kişiler için zorunlu hale getirilen yetki belgesi uygulaması 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle başlıyor. Söz konusu belge olmadan bahsedilen tarihten itibaren araç alım satım işlemi gerçekleştirilemeyecek bundan sonra İkinci el araba satışı yapan yerler ve kişiler ödeme yöntemlerini ve satış şartlarını da düzenleyen yönetmelik ile çok ciddi cezalar da uygulanmaya başlayacak.