Erol Mütercimler hakkında soruşturma başlatıldı


İmam hatip mezunlarına hakaret eden Erol Mütercimler, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve çarpıtıldığını savundu.

Haber Global canlı yayınına konuk olan Erol Mütercimler, imam hatip mezunlarıyla ilgili çirkin ifadeler kullandı. İmam hatipten mezun olanlarının karşısına cinsi sa’pık ve sahtekar olarak çıktığını söyleyen Erol Mütercimler’e tepkiler çığ gibi büyüdü.

“BU OKULA HAKARET ETMEM AMA…”

Tepkilere yanıt veren Erol Mütercimler, “43 yıllık bir öğretmenim. Üniversitede yüzlerce imam hatip lisesi mezunu öğrencim oldu. Tv ekranlarında söz düştüğünde bu okulları kuruluş fikri olarak savundum. İmam hatip okulları eksiklerine rağmen bir cumhuriyet projesidir. Ülkenin cumhurreisi de bu okul mezunudur. Ben de bir cumhuriyet öğretmeniyim, bu okula hakaret etmem ama yanlışlarını çekinmeden söylerim.” ifadelerini kullandı.

RTÜK SESSİZ KALMADI

Mütercimler’in açıklamaları sonrası konuyla ilgili RTÜK de bir açıklama yayınlayıp, “Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler’in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır.” açıklaması yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı da Erol Mütercimler’in mesnetsiz ifadelerinin ardından, şahısla ilgili gerekli yasal sürecin başlatıldığını bildirmişti.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Son olarak ise, Erol Mütercimler hakkında öğretim üyeliği yaptığı Haliç Üniversitesi de konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Yapılan duyuruda, Erol Mütercimler’in “İmam hatip liseleri” açıklamaları nedeniyle disipline sevk edildiği ve hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.