Bülent Arınç’tan istifa açıklama geldi


Bülent Arınç, istifa iddialarına cevap verdi. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklamalarının ardından tepkilerin hedefi olan Bülent Arınç, istifa iddialarına yanıt verdi.

“Görünen o ki, Cumhurbaşkanı görüşmeniz istifanızla sonuçlanacak. Peki sadece Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden mi ayrılacaksınız, yoksa AK Parti’den de istifanız söz konusu mu?” sorusuna Arınç, “Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim?” şeklinde cevap verdi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Arınç, “Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş’ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama kürtler ve kürtlerin yaşadığı travmama üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de kürtlerdin. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler.” ifadelerini kullanmıştı.

OSMAN KAVALA TAHLİYE EDİLMELİ

Arınç ayrıca “Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” dedi.