Pkk demiyorum ama bir sorun neden demiyorum


Chp lideri Kemal Kılıçdaroğlu, neden PKK demediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu “Ben te’rör örgütünün reklamını yapmak zorunda değilim.” ifadeleriyle açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Gara bölgesinde te’rör örgütü tarafından kaçırılan ve şehit edilen 13 masum vatandaşımız için taziye mesajı yayınladı. Ancak CHP Lideri’nin, HDP ile var olan ilişkilerin bozulmaması için “Te’rör örgütü PKK” ifadelerini kullanmaması tepkilere neden oldu.

Bugün de BBP ile görüşemesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gara Operasyonu’nun ardından neden te’rör örgütü PKK’nın adını kullanmadığını açıkladı.

“REKLAM YAPMAK ZORUNDA MIYIM”

Kılıçdaroğlu, “Biz, bir te’rör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz.” diyerek kendisini şu ifadelerle savundu; “Bölücü te’rör örgütüne söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Devletin diline uygun. MSB bölücü te’rör örgütü der, biz de kullanıyoruz. Bölücü te’rör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde hesapları olan bütün te’rör örgütlerine karşıyız. Türkiye’nin birliğinden ve bütünlüğünden yanayız.” ifadelerini kullandı.