Can Ataklı dualı açılışı hazmedemedi


Geçtiğimiz günlerde Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Yargıtay’ın yeni binasının açılışında dua okunmasını Can Ataklı henüz hazmedemedi. Duayı kabullenemeyen ve eski Türkiye’deki vesayet rejimini özleyen Can Ataklı, Türk ordusunu suçlamalar yöneltti.

Can Ataklı Türk ordusunu pasifize kalmakla suçlayıp şu açıklamaları yaptı;

“Efendim Türk ordusu laikliğin bekçisidir felan filan diye iri iri konuşulur. Ve benim zavallı demokrat insanlarım o duygu ve düşünce içinde ordusuna sarılır. Benim ordum geçit vermez diye düşünüyor. Bakıyorsunuz Yargıtay yargının mabedi. Şeyhülislam kılıklı bir herif çıkıyor dua okuyor. Yargıtay Başkanı tepki vermeden ellerini açıyor. Bana burası Müslüman ülke ne bekliyordunuz diyor. Bana bunu yutturamazsınız. Benim ordum bu konuda da tepkisiz yani görüşsüz.”

DARBE İMASINDA BULUNMUŞTU

Can Ataklı daha önce de darbe imasında bulunarak şu açıklamaları yapmıştı; “Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet olması lazım.” 

Ataklı günlerce Türk ordusunu kışkırtmak ve darbeye zemin hazırlamakla suçlanmıştı.