Kılıçdaroğlu’na aday olma baskısı devam ediyor


Kılıçdaroğlu’na salvolar geliyor… Millet İttifakı’nda adaylık bilmecesi devam ederken, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Özcan’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Özcan, Millet İttifakı’nın gereken kişiyi aday çıkarmadığı durumda 100 bin imza toplayıp aday olacağını belirtti.

“100 BİN İMZA TOPLAR ADAY OLURUM”

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, Millet İttifakı’nın vatandaşın içine sinmeyen bir cumhurbaşkanı adayı çıkarması durumunda cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyerek, “Millet İttifakı Allah korusun bir hata yaparsa, milletin gönlünde olmayan birini aday olarak gösterirse, işte ben o zaman duyarlı, sorumlu, devlet tecrübesi olan, milletvekilliği yapmış, belediye başkanlığı yapmış biri olarak şu an 100 bin imzayı toplayacak gücümün olduğunu da biliyorum. Aday çıkmayı seçenek olarak önüme koyarım” açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLMASIN

Özcan Kılıçdaroğlu’na göndermede bulunarak “Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanların cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı olduğunu ifade etmişti. Biz zaten sayın cumhurbaşkanının nesine karşı çıkıyoruz. Bir partinin genel başkanı olmasına karşı çıkıyoruz. Ben geçenlerde bir tweet attım. Siyasi parti başkanları cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır, başka biri olmalıdır. Siyasi parti genel başkanları parlamenter sisteme dönünceye kadar yönetimde görev almalıdır” dedi.