Fetö’den hastaneyle ilgili yeni videolar geldi


Geçtiğimiz günlerde öld’üğü öne sürülen FETÖ elebaşı Gülen’in, hastaneden çıkış anlarına ait olduğu iddia edilen yeni bir video yayınlandı. Videoda Gülen’in yürürken ve konuşurken oldukça zorluk çektiği görüldü.

Geçtiğimiz günlerde öld’üğü iddia edilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait örgütün hesabından yeni paylaşım yapıldı. Gülen’in son görüntüleri olduğu iddia edilen videoda örgüt elebaşının yürürken ve konuşurken zorluk çektiği görüldü.

FETÖ elebaşı yayımlanan son videosunda hasta olduğunu, çok küçük bir eforu dahi taşıyamayacak durumda olduğunu söylemişti. Gülen’in, Pensilvanya’daki evinde zehirlendiği ve durumunun ağır olduğu; hastaneye sevk edildiği öne sürülmüştü.

YÜRÜRKEN VE KONUŞURKEN ÇOK ZORLANIYOR

İddialar sonrasında örgütten video yerine ses kaydı yayınlanması dikkati çekmişti. 12 gündür yeni video ve ses kaydı yayınlamayan FETÖ, 18 Mart 2022’de yeni bir video yayınladı. Videoda, Fetullah Gülen’in hastaneden çıkışına ait olduğu iddia edilen görüntüler yer aldı. Gülen’in yürürken ve konuşurken oldukça zorluk çektiği görülüyor.

HASTANE KİMİN

Videoda, Gülen’in çıkarıldığı kapıda, “Welcome to St Luke’s Monroe Campus” yazıyor.

St. Luke’s Monroe Kampüsü, Gülen’in malikanesinin bulunduğu Pensilvanya’nın Stroudsburg şehrinde yer alan bir hastane.

Odatv’nin haberine göre; St. Luke’s Monroe Kampüsü, dört katlı, yoğun bakım hastaları için yataklar içeren özel hasta odaları, geniş ve verimli bir acil servis odası, helikopter pisti, son teknoloji ameliyathaneler ile 180 bin metrekarelik bir hastane…

Önemli bir özelliği de kalp kateterizasyon laboratuvarı ve en modern teşhis teknolojisi bulunması…

Çünkü, Fetullah Gülen 2013 yılında kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle 12 saat hastanede müşahede altında tutulmuştu. O gün de video yayınlamıştı. Ve bu iki videonun benzerlikleri de dikkat çekiyor.

FETÖ’cü Osman Şimşek, Fetullah Gülen’in 2017 yılında Pensilvanya’da kalp krizi geçirdiğini duyurmuştu.

Gülen’in neden St. Luke’s hastanesini tercih ettiği sorusuyla devam edelim. St. Luke’s Hastanesi ilk hastasını 28 Şubat 1866’da kabul etti.

1948’de Presbiteryenler tarafından bakanlığa katılan St. Luke’s, Piskoposluk ve Presbiteryen (ABD) kiliselerinin şifa bakanlığının bir parçası oldu. 1880’den beri bağımsız bir cemaat olan St. Luke, 1987’de Amerika’daki Evanjelik Lüteriyen Kilisesi’ne katıldı.

St. Luke Lutheran Kilisesi California Kıdemli Papazı Robert McKee, FETÖ’cülerin sözde “Hizmet Hareketi” için şöyle demişti:

“Hizmet Hareketi aracılığıyla insanların bir araya gelip hepimizin insan olduğunu ve çok ortak noktamız olduğunu anlamaları için fırsatlar olduğuna inanıyorum.”

Fetullah Gülen de “St. Luke’s Hastanesi’nde 5 din adamı hastanede tedavi gören 990 kalp hastasının, 466’sına dua okudu. Kendileri için dua okunan hastaların yüzde 11 oranında daha çabuk iyileştiği ve rahatsızlığın belirtilerinin azaldığı görüldü” diye yazarak o cemaati ve hastaneyi övüyordu.

Gülen, 1999 yılında kurulan Rumi Forum üzerinden “dinler arası diyalog” sloganıyla ABD’deki kiliselerde faaliyete başladı.

St. Luke’da ayrıca Fetullah Gülen belgeseli gösterilmişti.