Cryptos Gems Uzmanları Kripto Paralar Hakkında Bilgi Veriyor


Kripto para sektörü gün geçtikçe büyük bir hızda büyüme gösteriyor. Her yaştan insanlar kripto para sektörüne gün geçtikçe daha büyük ilgi duyuyor. Peki, kripto para çeşitleri nelerdir? Bu evrene ilk kez girecek kişilerin hangi para birimlerini bilmesi gerekir? İşte @CryptosGemsCom uzmanları sizler için bu soruların yanıtını arıyor.

Bugün Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano, Solana gibi kripto para birimleri en değerli kripto paralar olarak ilk sıraları almakta. Tabii bütün bu kripto para birimleri arasında çok değerli iki para birimi var. Bunlar Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH).

BİTCOİN VE ETHEREUM AMİRAL GEMİ Mİ?

Bitcoin, hem ilk hem de en değerli kripto para birimi olarak yeri doldurulamaz türden. Günümüzde blok zincir teknolojisi ve kripto para dünyası ilk etapta kimsenin tahmin edemediği kadar büyüdüyse, bunda en büyük payın Bitcoin’e ait olduğu açıktır. Ethereum ise Bitcoin’in ardından en değerli ikinci kripto para birimi olarak bilinir. Bunun yanı sıra blok zincir teknolojisinin imkânlarını genişleterek merkezi olmayan uygulamaların ve akıllı sözleşmelerin ortaya çıkmasına da öncülük yaptı.

BİTCOİN NEDİR?

2008 yılında Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir kişi tarafından whitepaper’ı yayımlanan Bitcoin (BTC), 2009 yılında tam olarak faaliyete başladıktan sonra popüler oldu. En basit tanımıyla Bitcoin, blok zincir teknolojisini kullanan, merkeziyetsizleştirilmiş, üçüncül müdalelere karşı kendisini koruyan bir kripto para birimidir. Bitcoin ile iki kişi birbirine hiçbir aracı ve dışarıdan müdahale olmadan para gönderebilmektedir. Tabii Bitcoin, zaman içerisinde ana amacı para transferi olan bir araçtan çıkmış, yatırım aracına dönüşmüştür. Öyle ki artık Bitcoin birçok uzman tarafından Euro, dolar ve altın gibi bir yatırım aracı olarak görülmekte ve enflasyondan korunmanın yolu olarak bakılmaktadır.

Bugün tüm kripto para dünyasına yön veren Bitcoin’dir. Birçok uzman bitcoini geleceğin para birimi olarak görür ve yatırımcılara bu yönde tavsiyede bulunur.

ETHEREUM NEDİR?

Vitalik Buterin tarafından kodlanan ve ilk defa 2013 yılında adı duyulan Ethereum (ETH), tam olarak 2015’te faaliyete geçti. Ethereum da blok zincir ve kripto para evrenine kattığı yenilikler sayesinde kısa sürede en değerli kripto para birimlerinden birimlerinden biri haline geldi. Nitekim bugün Ethereum, Bitcoin’in arkasından en kıymetli ikinci kripto para birimi sayılmaktadır.

LİTECOİN NEDİR?

İlk defa adını 2011 yılında duyduğumuz Litecoin hızlı transfer yöntemiyle göz doldurmuştu. Piyasada kullanılan diğer kripto para birimlerine göre biraz daha ucuz olmasıyla nam salan Litecoin dünyada pek çok banka tarafından da kullanılmaya başlanmıştır.

DASH NEDİR?

2014 yılında Bitcoin’in altcoini olarak piyasaya çıkan Dash da bir kripto para çeşididir. İlk ortaya çıkma sebebi Bitcoin’in gizliliğini sağlamak olsa da kişisel gizliliği de büyük katkısı olmuştur. Bu kripto para birimi 2017 yılındaki yaptığı yükselişin ardından insanların gözde kripto para birimlerinden birisi haline gelmiştir. 

SOLANA NEDİR?

Solana, tüm yüksek büyüme oranlarına sahip olan ve yüksek frekanslı blok zinciri uygulamalarını desteklemek için kurulmuş bir platformdur. Solana kendisini, çevik, güvenilir ve sansüre dayanıklı bir blok zinciri olarak dünyaya tanıtıyor.

TETHER NEDİR?

2014 yılının Temmuz ayında kurulan Tether’in adı ilk kurulduğunda RealCoin idi. Tetner coinin adı çeşitli skandallarla meşhur olmaya başladı. Bitfinex borsası eksik olan milyonlarca dolarlık fonu karşılamak için Tether fonlarını kullanmakla itham edilmişti.

Verilen bu bilgiler yatırım tavsiyesi olmayıp kripto para piyasalarını daha iyi anlamaya yöneliktir. Kripto paralarla ilgili nitelikli yorum ve analizleri takip etmek için  Cryptos Gems sitesini ziyaret edebilirsiniz.