SEO Stratejileri Neden Önemlidir?


SEO çalışmaları web siteleri için son derece önemlidir. SEO stratejileri uzman profesyoneller tarafından titiz bir araştırma sürecinin ardından oluşturulmalı ve uygulanmalıdır. Atalay Sıdar önderliğinde faaliyet gösteren Simur Digital alanında uzman ve deneyimli isimlerden oluşan ekibi ile tüm iş ortaklarına en etkili SEO çözümlerini sunmak ve organik trafiği arttırmak başta olmak üzere birçok farklı konuda önemli ölçüde katkı sağlar. Bu nedenle sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alır.

Markalar ve işletmeler yeni bir projeye başladıklarında en çok dikkat etmeleri gereken konuların başında çevrim içi ortamlardaki varlıklarının temelini oluşturan web siteleri için domain seçimi gelir. Çünkü marka kimliği her adımı titizlikle planlanıp oluşturulması gereken bir süreçtir. Domain name yani alan adı markanın çevrim içi platformlardaki varlığının en önemli unsurlarından biri olarak marka bilinirliğinin artırılması ve hedef kitleyle kurulacak iletişim noktasında son derece önemli bir role sahiptir. Atalay Sıdar tarafından kaleme alınan SEO 101 kitabı domain seçiminin hangi kriterler doğrultusunda yapılması, hangi firmaların ve hangi domain uzantılarının tercih edilmesi diğer bir deyişle hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler veren bir kaynak olma özelliğine sahiptir.

Domain name seçimi ve satın alımının yanı sıra dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli nokta, hosting seçimidir. Hosting temelde web sitelerinin arka planlarında çalışan bir hizmet olmasına karşın web sitesinin kesintisiz, hızlı ve sürekli hizmet vermesi aşamasındaki etkisi yadsınamaz.

SEO kitabı içerisinde projeler için kullanılabilecek tema seçimi ve kurulumu konusunda da uygulamalı anlatımlara yer verilir. Kodlama bilen bilmeyen herkes WordPress sistemini kolayca kullanabilir. Her kesime hitap ettiğinden genellikle WordPress üzerinden gidilmesi avantajlıdır. WordPress teması seçimi web siteleri açısından en önemli konulardan biridir. Web sitelerinin organik trafiğinin artması ve arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda listelenmesi için temas seçimi en doğru şekilde yapılmalıdır. Bu kapsamda SEO 101 kitabı kapsamında yer verilen tema seçimi, kurulumu, site içinde kullanılabilecek eklenti ve plugin çözümlerinden de yararlanılabilir. Diğer yandan temanın hosting içine nasıl kurulacağı, yayına nasıl alınacağı ve site kurulumu aşamasında en basit ayarların bile nasıl yapılacağı SEO 101 kitabı ile kolayca öğrenilebilir.

Arama Motorlarında Zirveyi Hedefliyorsanız SEO’ya Gereken Özeni Göstermelisiniz

Günümüzde hemen her internet sitesinin başvurduğu hizmetlerin başında SEO hizmeti gelir. SEO hizmeti web sitelerinin Google başta olmak üzere tüm arama motorlarındaki sıralamasının iyileştirilmesini hedefler. SEO hizmeti kapsamında deneyimli, uzman ve profesyonel SEO ajansı hizmetlerinden yararlanmak web sitesi ihtiyaçlarının en doğru analizler ile belirlenmesini ve en doğru çalışmaların uygulanmasını garantiler. Bu çalışmalar sonucunda web siteleri hem Google algoritmalarına hem kullanıcı deneyimine uyumlu hale gelirler. Aynı zamanda hedef anahtar kelimelerde üst sıralara çıkarlar.

Günümüzde en çok kullanılan arama motorlarının başında Google geldiğinden Google SEO ve internet uygulamalarında temel kuralları belirler. Google kullanıcıların yaptığı aramaların sonuçlarını listelerken önceliği kaliteli ve popüler sitelere verir. Web sitelerinin kalitesi belirlenirken; teknik yapı, metin içeriği ve site içi optimizasyon gibi unsurlar dikkate alınır. Site dışı yapılan çalışmalar değerlendirilirken popülerlik göz önünde bulundurulur. SEO çalışmalarının mutlaka bir ön hazırlık ve planlanma süreci olmalıdır. SEO çalışmaları doğru ön analizlere bağlı olarak şekillendirildiği takdirde optimum fayda sağlanması mümkündür.

Site içi SEO temelde bir kalite çalışmasıdır. Arama motorları önceden belirlenmiş kriterler dahilinde web sitelerini puanlandırır. Web sitelerinin genelinde kullanılmakta olan görsel ve metin içerikleri, temiz ve hızlı kod yapısı, kullanıcı dostu arayüz ve belli başlı arama motoru etiketleri kalite puanlarını etkiler. Site içi optimizasyon çalışmalarının amacı web sitelerinin kullanıcı dostu ve kaliteli olduğunun arama motorlarına kanıtlanması ve arama motorlarına web sitelerini tarama konusunda katkı sağlanmasıdır.

Web sitelerinin ve projelerin her biri kendine özgü bir yapıya sahiptir. Bu yüzden SEO çalışmaları proje özelinde yapılmalıdır. SEO günümüzde dijital pazarlama alanında en yüksek dönüşüm sağlayan kanallardan biridir. SEO hizmetleri web sitelerinin SEO analizlerini yapma, gerekli çalışmaları tespit edip uygulama, sürdürme, inceleme, raporlama ve iyileştirme çalışmalarını kapsar. Web sitelerinin arama motorlarında çok daha fazla sayıda kelime ile ilk sayfada bulunması için ihtiyaç duyulan tüm analizlerin yapıldığı, bunların kontrol ve analiz edildiği hizmetlerden meydana gelir.

Web ya da e-ticaret siteleri hazırlandığında altyapıları SEO ile uyumlu olsa da bu arama motorlarında başarılı olunacağı anlamına gelmez. SEO çalışmalarının başarılı olabilmesi için web sitesi içerikleri sürekli olarak güncellenmeli, yeni içerikler üretilmeli, sosyal medya bağlantısı ve harici linkler edinilmesi için bağlantılar gibi pek çok farklı detaya gereksinim duyulur.

SEO hizmeti Simur Digital tarafından müşterilerine etkili bir hizmetler bütünü olarak sunulur. Simur Digital etkili ve doğal bir SEO hizmetinin uzman analizi ve tecrübe gerektirdiğinin bilinciyle uzman bir kadroyla hizmet verir.