Zamanlama tesadüf mü, ilk konserini orada verdi


İmam Hatiplilere yönelik hakareti nedeniyle tepkileri toplayan ve yargılama süreci devam eden Gülşen, sarf ettiği sözlerden sonra yeniden sahne almaya başladı.

İHL’ler hakkındaki çirkin sözlerinin ardından Gülşen, KOÇ tarafından adeta ödüllendirildi. Sahnedeki ayrıştırıcı ifadeleri ortaya çıktıktan sonra Ağustos ayından bu yana sahne almayan Gülşen, KOÇ Holding’in kurumsal yılbaşı partisinde sahne aldı.

İHL’ler hakkında çirkin sözler
Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir’de 30 Nisan’daki konserinde “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sa’pıklığı oradan geliyor” şeklinde çirkin ifadelerle İmam Hatiplilere hakaret etmişti. Tepkilerin çığ gibi yükseldiği Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

3 yıla kadar ha’pis cezası talebi
Hazırlanan iddianamede ise Gülşen’in ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ha’pis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Öte yandan Gülşen 21 Ekim’de hakim karşısına çıkmış, yapılan duruşmada ise mahkeme, sanık Gülşen Çolakoğlu’nun imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ancak ‘yurt dışına çıkış yasağı’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına karar vermişti.

‘Yurt dışına çıkış yasağı’na itiraz edilmişti
Karar sonrası Gülşen, avukatları aracılığıyla yeniden itiraz etti. İstanbul 33.Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen kararda ise sanık Gülşen Çolakoğlu hakkında verilen ‘yurt dışına çıkış yasağı’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına ilişkin karara yönelik itiraz kabul edildi. Verilen kararda Gülşen’in, ‘yurt dışına çıkış yasağı’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin ‘güvence miktarı yatırmak’ şeklinde değiştirilmesine hükmedildi.

250 bin TL kefaletle kaldırıldı.

Kaynak: Yeni Akit