Meme Büyütme Ameliyatı ile Dolgun Göğüslere Sahip Olabilirsiniz


Meme Büyütme Ameliyatı ile Dolgun Göğüslere Sahip Olabilirsiniz

Kadınların estetik açıdan en çok önem verdiği durumlardan biri olan meme boyutları, farklı nedenlere bağlı olarak birbirinden değişik formlara sahip olabilmektedir. Günümüzün gelişen teknolojinin tıp imkânlarıyla birleştirilmesi durumunda ortaya çıkan sonuçlar ise bu farklılığı ortadan kaldırabilmektedir. Yeni nesil silikon protezler ile birlikte son derece konforlu ve güvenli bir kullanım sunan bu operasyon, aynı zamanda uzun süreli kullanım ömrüyle dikkat çekmektedir. Dolgun göğüslere sahip olmak isteyen kadınların yararlanabileceği meme büyütme ameliyatı, oldukça pratik bir şekilde yapılmakta olup kişi kısa sürede eski hayatına dönebilmektedir.

Meme büyütme ameliyatı hakkında bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler yazımızın devamında.

Meme Büyütme Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatı, birçok farklı nedenden dolayı yapılabilmektedir. Bir memenin diğerinden farklı boyutlarda olması veya memelerin hacim olarak küçük olması gibi durumlar buna örnek olarak gösterilebilmektedir. Kadınların psikolojisi üzerinde son derece etkili olan meme büyüklükleri, özgüven sorunlarına kadar etkisini gösterebilmektedir. Kişiyi rahatsız edebilen bu durumlar meme büyütme ameliyatı ile birlikte kolaylıkla ortadan kaldırılabilmektedir. Bunun yanı sıra meme kanseri ameliyatı sonrasında kişinin alınan memesi yerine yine aynı işlem uygulanabilmektedir. Özetle meme büyütme ameliyatı, sadece küçük göğüslerin büyütülmesi için değil birçok farklı nedenden dolayı gerçekleştirilebilmektedir.

Meme büyütme ameliyatları farklı şekillerde yapılabilmektedir. Kişinin kendisinden alınan yağ dokularıyla yapılabilen bu işlemlerde silikon veya tuzlu suya sahip implantlar da kullanılabilmektedir. Kişinin kendi vücudundan doku alınıp gerçekleştirilen ameliyatlarda yağlar genellikle karnın iki tarafındaki bölgelerden alınmaktadır. Meme dokusuna yerleştirilen bu yağların beslenebilmeleri için damarlara ihtiyacı olmaktadır. Damarlanmaları oluşturmak için ise yağların kök hücrelerle birlikte nakledilmesi gerekmektedir. İmplantların kullanılarak yapıldığı işlemlerde farklı türler tercih edilebilmektedir. Tuzlu su veya silikon jel formunda olan implantların iç kısımları steril salin sıvısıyla doldurulmaktadır.

Meme implantlarının yerleştirilmesi için vücudun üç farklı bölgesinde kesi yapılabilmektedir. İnsizyon adı verilen bu işlemler göğüs altındaki kıvrım, kol altı veya meme ucu etrafındaki bölgelerden alınabilmektedir. Yapılan kesi sonrasında göğüs dokusu kaslardan ve bağ dokusundan ayrılmaktadır. Bunun sonucunda göğüs duvarının en dışındaki kasın arkasında ya da önünde cep oluşmaktadır. Bu cebe ise hazırlanan implant yerleştirilmekte ve göğüs ucunun arkasına ortalanmaktadır. Salin implantlar yerleştirildiğinde içleri boş olmaktadır. Doldurma işlemi sonradan yapılmaktadır. Ancak silikon implantlarda bu işlem en başından hazır edilmektedir. Silikon jeller, operasyon öncesinde implanta doldurulmaktadır. İmplantın yerleştirilmesinden sonra açılan kesikler dikişlerle kapatılmaktadır. Bununla beraber cilt yapıştırıcısı ve cerrahi bant gibi medikal ürünler de kullanılmaktadır. Yara oluşumlarını minimalize edebilmek için kesi yerinin çok dikkatli seçilmesi gerekmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Süreç Nasıldır?

Meme büyütme ameliyatı başarı ile gerçekleştirildikten sonra kişide hafif derecede ağrı veya şişlik gözlemlenebilmektedir. Bu durumlar ameliyattan hemen sonra oluşabileceği gibi haftalar sonra da görülebilmektedir. Öte yandan yara izleri veya morarma gibi belirtiler de meydana gelebilmektedir. Zaman içerisinde solan bu morarmalar, çeşitli pansumanlarla birlikte yok edilebilmektedir.

İyileşme sürecinde meme implantlarını desteklemek ve konumlandırılmasını sağlamak son derece önemlidir. Bu durumlar için özel olarak üretilmiş korseler tercih edilebilmektedir. Öte yandan sıkıştırma bandajı veya spor sütyeni gibi alternatifler de tercih edilebilmektedir. Cerrahlar, bu konu hakkında kişiye detaylı bilgi vermektedir.

Kişinin meme büyütme ameliyatından sonra normal hayatına dönmesi oldukça kısa bir süreyi kapsamaktadır. Ancak bu süre içerisinde cerrah tarafından verilen tavsiyelere uyum sağlanması gerekmektedir. Vücudun çalışmasını engelleyebilecek ağır bir iş yapılmıyor ise birkaç hafta içerisinde kişi çalışma hayatına dönebilmektedir. İki haftalık süreçte kişi nabzını veya kan basıncını yükseltebilen aktivitelerden uzak durmalıdır. Göğüs bölgesinde kızarıklık, sıcaklık veya benzer durumların fark edilmesi durumunda enfeksiyon gelişimi gözlemlenebilmektedir. Bu durumlarda vakit kaybetmeden cerraha danışılması gerekmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatı Kalıcı Sonuç Verir mi?

Meme büyütme ameliyatının kalıcı sonuç verip vermemesi uygulanan tekniğe bağlı olarak değişmektedir. İmplant yerleştirilmesi durumunda kullanılan silikonun kalitesine bağlı olarak uzun yıllar kullanım şansı elde edilebilmektedir. Silikon meme olarak da tabir edilen implantların ortalama kullanım ömrü 10 yıl olarak belirlenmiş durumdadır. Bu süre sonucunda kişi gerekli muayenelerini gerçekleştirdikten sonra yenileyebilir veya yeniden operasyon geçirebilmektedir. Ancak meme büyütme ameliyatları genel olarak uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanım sunmaktadır. Bu süreçte mutlaka alanında uzman cerrahlar ile fikir alışverişi yapılmalıdır. Kullanılacak olan teknikler, malzemeler veya diğer yöntemler iyice detaylı bir şekilde ele alınmalıdır.

İstediğiniz Göğüslere Sahip Olabilmeniz İçin Profesyonel Çözüm: Op. Dr. Evren İşçi

Estetik cerrahi alanındaki uzmanlığı ve bu alandaki başarılı operasyonları ile kendini kanıtlayan Op. Dr. Evren İşçi; meme büyütme, meme dikleştirme ve jinekomasti gibi uzmanlık gerektiren operasyonlar ile hastalarının istedikleri göğüslere sahip olmasını sağlamaktadır. İstanbul’un Bakırköy ilçesinde yer alan özel kliniğinde hizmet veren Op. Dr. Evren İşçi; medikal estetik, yüz estetiği ve vücut estetiği alanlarındaki tedavi ve uygulamalardan yararlanmak isteyen hastalarını kabul etmektedir.

Siz de meme büyütme ameliyatı ile istediğiniz göğüslere sahip olmak istiyorsanız Op. Dr. Evren İşçi’den randevu alarak muayene olabilir, istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda tedavi planınızı şekillendirebilirsiniz!