İbrahim Murat Gündüz: “Tüm İslam Aleminin Mevlid Kandilini Kutlarım”


 

Adanalı girişimci İbrahim Murat Gündüz’den sevenlerinin ve spor camiasının kandilini kutladı. Gündüz’ün kandil mesajında “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tüm İslam aleminin kandilini kutlarım” dedi. Başarıları ile dikkat çeken ve son zamanlarda genç isimlere desteklerini esirgemeyen Gündüz kandil günlerinin çok önemli olduğunu ve özellikle deprem bölgesinde yaşayan depremzedelere destek olmak gerektiğini aktardı.

“Kandil Günleri Birlik ve Beraberliğe En Çok İhtiyaç Duyduğumuz Günlerdir”

İbrahim Murat Gündüz “kandil günlerinin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günler” olduğunu aktararak bu günlerde mutlaka çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak gerektiğiniz aynı zamanda depremzedelere de maddi ve manevi destek vermeye devam edilmesi gerektiğini de aktardı.

Kandil gününde ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin önemini de belirten İbrahim Murat Gündüz durumu iyi olmayan herkese el uzatmak gerektiğini de belirtti.

Mevlid Gecesi Nedir?

İbrahim Murat Gündüz’ün Mevlid gecesi mesajından sonra birçok kişi “Mevlid Gecesi nedir, Mevlid Gecesi’nin önemi nedir?” sorularını merak etmeye başladı.

Mevlid Kandili 2023 bu sene 26 Eylül tarihinde idrak edilecek. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren bu manevi gün rebiülevvel ayının 12’nci günü gerçekleşecek. Müslümanların manevi huzur ve heyecanla beklediği bu önemli geceyi anlamına uygun geçirmek isteyenler Mevlid Kandili’nin önemini Diyanet kaynakları ile öğrenebilecekler. Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelen mevlid kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.