Erdoğan-Trump görüşmesi: Hiç olmadığı kadar yakınız


ABD, Newyork (HABERYİRMİ) – Birleşmiş Milletler (BM) 72’nci Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Görüşme Türkiye saati ile 21 Eylül 2017 saat 22.15’te başladı. Lotte New York Palace Otel’de yapılan görüşme ilginç diyaloglarıyla dikkat çekti.

Vatan 22 Eylül 2017 Manşet: İlişkilerimiz en iyi noktada
Trump görüşme öncesi yaptığı açıklamada “İki ülke ilişkileri, sanırım şu an hiç olmadığı kadar yakın” dedi ve bunda Erdoğan‘la kişisel ilişkilerinin önemli rol oynadığını belirtti. Erdoğan’ın “dünyanın çok zor bir bölümünde” liderlik yaptığını söyleyen Trump, Erdoğan için “Harika bir dostluğumuz var” dedikten sonra “Türkiye ve ABD’nin şu anda hiç olmadığı kadar birbirine yakın olduğunu” söyledi. “Erdoğan arkadaşım oldu” diyerek bu görüşmenin rengini net biçimde ortaya koyuyor.
Takvim 22 Eylül 2017 Manşet Hiç olmadığı kadar yakınız
Aynı görüşmede Erdoğan, Trump’a “değerli dostum Donald” diye hitap etti. “Ben de bu (görüşme) fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum” diye de ayrıca teşekkür etti. 
Hürriyet 22 Eylül 2017 Manşet: Barzani’ye ortak tavır

Erdoğan ve Turmp’ın yakınlığı Türkiye’deki konvansiyonel medyanın da gündeminde genişçe yer buldu. 22 Mayıs tarihli gazetelerde manşetlerden verilen görüşme Trump’ın “Hiç olmadığı kadar yakınız” başlıklarıyla yer buldu. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir