“Rakka’da 100 gün” son durum haritasında! (18 Eylül 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) –  Rakka‘ya yönelik 6 Haziran 2017’den bu yana süren ABD-YPG saldırıları 100 günü geride (105) bıraktı. 

Halen 25 bin sivilin yaşadığı belirtilen kentte, yoğun bombardıman ve YPG militanlarının saldırılarına karşın, istediği hızda sonuç alamayan ABD, kentteki camileri de hedef gözeterek bombalamaya başladı. İncirlikten kalkan ABD savaş uçakları son olarak kentin tarihi Ömer İbn Abdel-Aziz camisini vurdu. 
Haberyirmi 6 Haziran’da başlayan Rakka saldırısına dair gelişmeleri interaktif haritada dikkatinize sunuyor. 

Rakka son durum haritası:
Rakka son durum haritası: 1 Temmuz – 18 Eylül 2017 arasında 80 günlük harita. HABERYİRMİ

Nahda mahallesinde yer alan caminin tamamen tahrip olduğu öğrenildi.

18 Eylül’de 105 günü geride bırakan Rakka saldırılarında ise örgüt kentin kuzeyine doğru ilerlemeye devam etti. YPG, Rakka’da 8 YPG militanının öldürüldüğünü duyurdu.  

YPG KUZEYDE SABİT KALDI
Haberyirmi, 9 Temmuz 2016’dan başlayarak gün gün 18 Eylül 2017’ye kadar geçen sürede, Rakka‘daki değişimi kare kare haritaya yansıtmaya devam ediyor. Örgütün özellikle ilerleme hattı olarak güney, doğu ve batı hatlarını kullandığı, kuzey hattında ise savaşın ilk haftasından itibaren sabit kalması dikkat çekiyor. 6 Haziran’da ilk olarak 17. Ordu Üssü‘nü hedef alan örgüt, ilk haftasının sonunda IŞİD karşı saldırısıyla ağır kayıplar vererek daha kuzeye çekilmiş, üssün güneyde tarafındaki bölümü ise yeniden IŞİD kontrolüne geçmişti.

YÜZDE 65’İ YPG KONTROLÜNDE
Kuzey hattının sabit kaldığı Rakka saldırısında bu hafta YPG, özellikle Rakka güney ve doğusunda ilerleme sağladı. Son durumda ABD güçlerinin kentin yüzde 65’inin kontrolü altına aldığı öğrenildi. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir