İdlib’te HTŞ ve ÖSO çatışıyor


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) Suriye kuzeyinde denetimi elinde bulunduran Heyeti Tahrir’i Şam (HTŞ) yapılanması ile Özgür Suriye Ordusu‘na (ÖSO) bağlı Nureddin Zengi Hareketi arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
İdlib ve Haleb bölgesinde kontrolü elinde bulunduran muhalif unsurlar yeniden birbirleriyle çatışmaya başladı. Türkiye’nin desteklediği ÖSO yapılanması çatısı altında bulunan gruplardan Nureddin Zengi Hareketi hareketi ile ağırlıklı olarak İdlib’i kontrol eden HTŞ yapılanması arasında yeniden çatışmaların şiddetlendiği öğrenildi.

El Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti, eski müttefiklerinden Nureddin Zengi Hareketi'ne yönelik operasyonlar başlattı.
İdlib’te çatışmalar yeniden başladı

Nureddin Zengi Hareketi‘nden yapılan açıklamaya göre Tahrir Şam Heyeti, Halep’in kuzeyinde düzenlediği saldırı sonucu çok sayıda silah ve mühimmata el koydu.
Bunun üzerine Nureddin Zengi Hareketi‘nin de vilayetin başka bir bölgesinde Tahrir Şam Heyeti üyelerini tutukladığı belirtildi.

Tahrir Şam‘ın Dana ve Atme’de tank ve ağır silahlarla saldırıya geçtiği bildirildi. Al Masdar’ın haberine göre Nureddin Zengi Hareketi, Ocak 2017’de Tahrir Şam Heyeti kurulduğunda örgüte katılmış ancak 6 ay sonra Ahrar Şam‘la başlayan çatışmalar sırasında gruptan ayrıldığını ilan ederek ÖSO bünyesine katılmıştı. 

Diğer taraftan sabah saatlerinde İdlib kuzeyinde ise Yol kenarındaki bombalı araç saldırısı meydana geldi. Patlamada Kafr Takhareen ve Armanaz kasabaları arasındaki bulunan HTŞ üyelerinin hedef alındığı ve 1 kişinin öldüğü bir başka kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölen kişinin kim olduğuna dair henüz bilgi alınamadı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir