Dumayr’da tahliye bitti: Muhalifler Cerablus’ta…

Başkent Şam’ın 35 km kuzeydoğusundaki Dumayr bölgesinden tahliye olan muhalifler Cerablus’a ulaştı. Böylece rejim Doğu Guta, Baytima ve Beit Sham hattından sonra bu bölgede de tamamen kontrolü sağladı


Şam'ın 35 km kuzeydoğusundaki Dumayr kasabasından tahliye olan muhalifler Cerablus'a ulaştı.

SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) Suriye rejimi güçlerinin Şam’ın doğusundaki Kalemun Bölgesi’ndeki Dumayır kentinin kontrolünü ele aldığı bildirilirken kentteki Ceyş ül İslam militanları ve ailelerinin otobüslerle Halep’deki Cerablus’a taşındığı belirtiliyor.

Esad rejiminin başlıca destekçilerinden İran’ın İngilizce haber kanalı Press TV, Suriye güçlerinin başkent Şam’ın kuzeydoğusundaki bir kentin kontrolünü “tamamen tesis ettiklerini” duyururken bu gelişmenin militanların kontrol ettikleri bölgeyi hükümete geri vermeyi kabul etmelerinin ardından geldiğini belirtti.

Başkent Şam çevresi. Muhalifler daha önce Doğu Guta, Baytima ve Beit Sham hattı için tahliyeyi kabul etmişti. Son olarak Dumayr için anlaşma sağlandı. Dumayr’dan çıkan gruplar Cerablus’a ulaştı. Bölge tamamen rejim denetimine girdi.

Ceyş ül İslam örgütü militanlarının Suriye hükümetiyle varılan anlaşma uyarınca silahlarını teslim ettikten sonra aileleriyle dün Kalemun bölgesindeki Dumayır kentini terkettiklerini anlatan Press TV, 5 bin kadar militan ve ailelerinin otobüslere binerek Cerablus’a gitmek üzere kentten ayrılmalarından sonra ordu birliklerinin “militanlarca kente yerleştirilen mayınları temizleme hazırlandığını” da kaydetti.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın militanların kentten ayrılmalarına ilişkin fotoğralarına yer verildiği haberde, Dumayır’ın Doğu Guta’taki Duma kentine kısa mesafede olduğuna dikkat çekerken, Duma’nın Suriye ordusunun Doğu Guta’ta militanlardan geri aldığı son kent olduğunun altını çizdi.

Press TV ayrıca, Suriye ordusunun militanları Şam yakınlarındaki bölgeleri terketmeleri için 48 saat süre verildiğini, Suriye ordusunun Yarmuk dahil Şam’ın güneyindeki semtleri teröristlerden temizlemek için bir askeri operasyona hazırlandığını da kaydedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir