IŞİD Mevzileri vuruldu


IRAK, Bağdat (HABERYİRMİ) -Irak Hava Kuvvetleri’nin, Suriye’nin doğusunda konuşlanan IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini bildirildi.

ABD öncülüğündeki IŞİD ile mücadele koalisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçakların, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin de onayı ile Deyrizor’un Hacin kasabasının yakınlarında IŞİD’e ait hedeflere hava saldırısı düzenledi.

Açıklamada, “Operasyon, koalisyonun istihbarat desteği ile Irak Müşterek Harekat Merkezi tarafından planlandı ve icra edildi” denildi.

Söz konusu saldırıda vurulan hedeflere ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

300’ü aşkın kişi IŞİD’e üyelikten idama mahkum edildi

Diğer taraftan Irak mahkemeleri 300’ü aşkın kişiyi IŞİD’e üye oldukları suçlamasıyla idam cezasına çarptırmıştı.

Fransız haber ajansı AFP, Bağdat ve Musul’daki iki farklı mahkemede yargılanan sanıklar hakkında kararın çıktığını ve idam cezasına çarptırılanların arasında çok sayıda yabancı ülke vatandaşının da olduğunu ifade etti.

AFP’ye bilgi veren Iraklı yetkililer, Bağdat’taki mahkemede 97 yabancı uyruklunun idama mahkum edildiğini, 185 kişinin ise müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ifade etti.

Ceza alanların arasında kadınların da bulunduğu ve yabancı uyruklu kadınların önemli kısmının ise Türk vatandaşı ya da eski Sovyet ülkelerinin vatandaşları olduğu belirtildi.

Musul’daki mahkeme ise 212 kişiyi idama mahkum ederken, 341 kişiye de müebbet cezası verdi.

Irak Anayasa Mahkemesi sözcüsü Abdülsettar Bayrakdar, “Duruşmalarda bu kişilerin suç işlediği kanıtlanmıştır” dedi.

ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü, yargılama süreçlerini eleştirmiş ve “Adil yargılama prensiplerinin uygulanmadığı, kimi zaman işkence sonucu alınan itiraflardan başka delilin bulunmadığı, aceleye getirilen süreçlerinin ardından idamlar gerçekleşti” açıklamasını yapmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir