Lazkiye’de rejim güçlerine saldırı, çok sayıda ölü ve yaralı var


SURİYE, Lazkiye (HABERYİRMİ) –  Suriye’nin Lazkiye kentinde muhalifler tarafından rejim güçlerine ani bir saldırı düzenlendiği ve çok sayıda rejim askerinin öldüğü onlarcasının da yaralandığı bildirildi.

Suriyeli muhalifler Lazkiye kırsalında rejime bağlı güçlere yönelik ani bir saldırı gerçekleştirdi, saldırıda 15 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.  

Baladi News’in kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki Raşu tepesinde konuşlu bulunan rejim mevzilerine yönelik bu sabah muhaliflerce ani bir baskın gerçekleştirildi. Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlere ait mevzilerin hedef alındığı sızma operasyonunda rejime bağlı çok sayıda unsurun etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Aktarılan bilgilere göre, Lazkiye kırsalında düzenlenen sızma operasyonunda rejime bağlı güçlerden en az 15 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı. Gerçekleştirilen saldırıda muhaliflerin rejime bağlı güçlerden hafif ve ağır silahlar ele geçirdiği de bölgeden aktarılan diğer bilgiler arasında.

Saldırı rejim tarafından doğrulandı ve ölü sayısının 10 olduğu belirtildi.

Rusya ve İran destekli rejim güçlerine bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamalarda, Lazkiye kuzey kırsalında gerçekleşen saldırıda 10 rejim askerinin öldüğü ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir