DSG’ye ağır silah yardımı, sevkiyat 4 gündür devam ediyor


SURİYE, Deyrezzor (HABERYİRMİ) – Suriye’nin Deyrezzor kentinde varlığını güçlendirmeye devam eden ABD, 4 gündür DSG’ye ağır silah ve zırhlı Hummer araç sevkiyatı yapıyor.

ABD yönetimi YPG’nin de içerisinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 250 TIR içerisinde ağır silah ve zırhlı Hummer araçları gönderdi.

ABD, Deyrezzor operasyonu kapsamında YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 250 TIR’la ağır silah ve zırhlı Hummer araçları gönderdi. ABD, şimdiye kadar DSG ‘ye 4800 TIR’la DSG ‘ye ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi. ABD son 4 gündür her gün silah ve araç yardımında bulunuyor.

“ABD, Deyrezzor’da askeri varlığını artırıyor”

ABD’nin Deyrezzor operasyonu nedeniyle bu sabah kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirten DSG yetkilisi, “ABD Deyr ez Zor’da askeri varlığını artırıyor. ABD’nin Deyrezzor’da 3 askeri üssü de bulunuyor. Kendi üslerinde askeri varlığını artırıyor” dedi.

Son 4 gündür silahlar her gün geliyor

DSG yetkilisi, “ABD, Deyrezzor operasyonu nedeniyle bize 250 TIR’la zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Pikap araçlar da gönderdi. Son 4 gündür silahlar her gün geliyor. Çünkü ihtiyaç var. Deyrezzor’un doğusunda IŞİD’e yönelik operasyonumuz devam ediyor. Silahlar ve zırhlı araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısından sokuldu. Oradan da TIR’larla Deyrezzor doğusuna bırakıldı” ifadelerini kullandı.

ABD, şimdiye kadar 4800 TIR içerisinde ağır silah ve zırhlı araç gönderdi

ABD, şimdiye kadar DSG’ye 4800 TIR’la DSG’ye ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Ankara, YPG’ye silah verilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir