İzmitte Konservatuara hazırlık


İzmit Gündem – İzmitte Konservatuar sınavlarına hazırlanmak isteyenler için yaz kursu açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı hazırlık kursuna 30 Haziran Pazartesi gününe kadar başvuru yapılabilecek. Kurslar 7 Temmuz Pazartesi’den itibaren başlayacak. Türk Sanat, Türk Halk, Batı Müziği, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar, Bale, Dini Musiki ve Halk Oyunları Bölümleri’nin ilgili branşlarında açılacakolan kurslara başvurmak isteyenler kocaeli.bel.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecek.

KONSERVATUVARA HAZIRLIK KURSU

Kurslar, Konservatuvar’ın Türk Sanat, Türk Halk, Batı Müziği, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar, Bale, Dini Musiki ve Halk Oyunları Bölümleri’nin ilgili branşlarında açılacak. Bu yıl bu bölümlere Tiyatro Bölümü de eklenecek. Söz konusu bölümlerin ilgili yaş aralıklarında ve 34 ayrı branşında açılacak olan Yaz kursları iki kurdan oluşacak.

KONSERVARA HAZIRLIK KURSU BAŞVURUSU

  • Yaz kursları için başvuru süresi başladı. Birinci kurun son başvuru tarihi 30 Haziran Pazartesi günü dolacak. İkinci kurun son başvuru tarihi ise Ağustos olarak belirlendi.
  • Yaz kurslarından yararlanmak isteyenler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecek.
  • ‘Konservatuvar Yaz Okulu Kayıtlar Başlıyor’ bölümünü tıklayan vatandaşlar buradan ‘2014 Yaz Okulu ve Konservatuvar Giriş Sınavına Hazırlık Kursu Başvuru Sayfası’na ulaşacak. Buradaki ilgili bölümlerin doldurulmasından ardından başvuru belgesinin çıktısı alınacak ve başvuru belgesi iki fotoğrafla birlikte belirtilen kurun başlangıç tarihinde aşağıda belirlenen merkezlere teslim edilecek. 

  • Güzel Sanatlar Bölümü içinde ‘Çocuk Resim, yetişkin resim, seramik, çini ve heykel branşları yer alacak. Bu kurun derslerine katılmak isteyenler internet üzerinden elde ettikleri başvuru formlarıyla kurun başlangıç tarihinde İzmit Anıtpark içinde bulunan Güzel Sanatlar Eğitimi Merkezi’ne gelecek.
  • Ebru, hat, tezhip, minyatür ve kat’ı branşlarını içeren Geleneksel Sanatlar Bölümü’nün kurs başvuru ise yine kur tarihinin başlangıç gününde Sekapark içindeki Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Evi’ne yapılacak. 

  • Bale Bölümü için başvuruları Yahya Kaptan’daki SDKM’ye; Halk Oyunları’nın başvurusu ise Eski Gölcük Yolu üzerindeki Vinsan Tesisleri’ne yapılacak. Konservatuvarın, Batı, Türk Halk, Türk Sanat, Dini Musiki ve Tiyatro bölümlerinin başvuruları da Büyükşehir Belediyesi’nin Fuar içindeki Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne yapılacak. Vatandaşlar ayrıca Konservatuvar Yaz Kursları ile ilgili detaylı bilgiyi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nün 322 18 74 nolu telefonundan öğrenebilecek.
  • Birinci kurun dersleri 7 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 8 Ağustos Cuma günü sona erecek. İkinci kurun dersleri ise 11 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir