Etek altında selfi çekiyorlar


Muğla Fethiye’de, belediye tarafından önce Özgecan Arslan anıtı yanına konulan etekleri savrulmuş balerin heykelleri gelen tepkiler üzerine Uğur Mumcu Parkı’na taşındı.

MUĞLA Fethiye’de etekleri açık, elleri yukarıda süs havuzlarının ortasındaki heykeller sosyal medyada eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Bazı kullanıcılar, heykellerin Mersin’de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 19
yaşındaki Özgecan Aslan’ın anısına hakaret olduğunu belirtirken, belediye başkanı Behçet Saatcı iddiaları kabul etmiyor.
CHP’li başkan gazetecilere, heykellerin boyutlarının Özgecan Anıtı’ndan 3 kat büyük olması ve anıtın önüne geçmesi dolayısıyla kaldırıldığını belirtirken, gelen tepkilerin yersiz olduğunu belirterek, “Balerinlerle ilgili bize her türlü hakareti eden, ne sapıklığımızı, ne mahlukluğumuzu bırakmayan sosyal medya kahramanlarına seslenmek istiyorum. Balerinlerimiz Beşkaza Meydanı’nda, havuzlarımızın üzerinde parkımızı gayet güzel bir şekilde süslüyor. Sosyal medyada ne kadar yazan, çizen, atan, tutan arkadaşımız varsa buraya davet ediyorum.” dedi.   
Bazı ziyaretçilerin, özellikle savrulmuş eteğin altına oturup gölgelendiği görülürken, bazılarının da selfie çekmesi dikkat çekiyor.
2 metre yüksekliğindeki 4 balerin heykeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde parktaki Özgecan Anıtı’nın açılışı sırasında belediye ekiplerince sökülmüştü. Ajanslar-HaberYirmi 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir