Trump’tan YPG’ye gece yarısı ekspresi: 100 TIR silah daha (ÖZEL)


SURİYE, Haseke (HABERYİRMİ) ABD Başkanı Donald Trump‘ın, 24 Kasım 2017’de YPG’ye silah yardımı yapılamayacağı yönünde açıklaması henüz birinci ayına yeni girmesine karşın, ABD, örgüte 100 TIR’lık sevkıyat daha gerçekleştirdi. 

YPG’ye yapılan yardımlar Irak Erbil’den Semalka (Türkiye-Irak Habur sınır kapısının karşısındaki Suriye Irak sınır kapısı) hattından Haseke’ye gidiyor. (Foto: Arşiv)

Kuzey Irak’taki Erbil üzerinden Habur sınır kapısı karşısındaki Semalka’yı kullanarak Suriye’ye giriş yapan TIR’lar, Haseke Kamış’lı hattında bulunan ana depolara ulaştırıldı.
Daha önce gündüz ve akşam saatlerinde de yapılan bu sevkıyatların sonuncusunun geve karanlığında gerçekleştirilmesi dikkat çekti. 
TIR’lara yüklü sevkıyat içinde, çok sayıda kepçe ve iş makinesi dikkat çekerken, çeşitli çap ve ebatlarda silah, mühimmat malzemesinin de üzerinin brandalarla örtüldüğü görüldü.

Trump, 24 Kasım 2017’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefon görüşmesi yapmış, bu görüşmede, ABD’den YPG’ye yapılan silah yardımının kesilmesi konusunda kararını açıklamıştı. Ancak bu açıklama sonrasında TIR’larla yapılan sevkıyatların devam ettiği görülmüştü. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir