YPG: Rusya bize söz verdi


SURİYE
(HABERYİRMİ) – Suriye’de ABD ile birlikte aynı yatağa giren YPG, Rusya’dan da  29-30 Ocak 2018’de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne davet aldığını duyurdu.

YPG, 29-30 Ocak tarihlerinde Soçi’de yapılması planlanan Ulusal Diyalog Kongresine katılım için Rusya’nın söz verdiğini açıkladı.
YPG: Kongreye katılım için, Rusya bize söz verdi

Suriye kuzeyinin büyük bölümünü ABD desteği ile işgal eden YPG, SDF çatısı altında Rusya’dan “Soçi” için söz aldığını duyurdu. Açıklama YPG komutanı Sipan Hemo’dan geldi. Hemo, Moskova’nın “özerk bölge”den 155 temsilcinin katılacağını söylediğini aktardı.

Türkiye’nin PKK’nın uzantısı olduğu için barış masasına
oturmasına karşı çıktığı YPG bugüne
kadar Suriye barış görüşmelerinin herhangi bir turuna katılmadı.

Ulusal Diyalog Kogresi 29-30 Ocak’ta Rusya’nın Soçi kentinde
toplanacak. Kongre’nin tarihi geçen hafta sekizincisi yapılan Astana
görüşmelerinde karara bağlandı.

Ancak Kongre’ye katılacak grupların kimler olacağı
açıklanmadı. Ankara’nın “terör
örgütünün masada yeri yok”
açıklamasına Rusya’dan da destek gelmişti.

Diğer taraftan örgütün açıklamasına ilişkin kuşkular da bulunuyor. YPG komutanı yaptığı açıklamada davetin YPG ya da SDF adına yapılıp yapılmadığını belirtmiyor. Sadece “bir davetin” geldiğini söylüyor. Oysa Rusya’dan yapılan açıklamada ise Suriye kuzeyinden 155 ileri gelen aydın ve akademisyenin kongreye davet edildiği belirtilmişti.
Değerlendirmelere göre YPG, davet alan bu 150 ismi işaret ederek, davetin YPG’ye yapıldığı izlenimini vermeye çalışıyor olabilir. Resmi olarak açıklanmış, örgüte yapılan bir davet bulunmuyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir