ÖSO, büyük saldırı öncesi birleşti: Dera’da son durum

Rejim ve Rus güçlerin, Suriye güneyindeki Dera hattına yapacağı kapsamlı saldırı öncesi, ÖSO’ya bağlı gruplar da kendi aralarında yeniden yapılandı. “Jabhat el-Wataniya lil Tahrir” (Ulmusal Kurtuluş Cephesi) adıyla birleşen ÖSO, büyük saldırıyı bekliyor


SURİYE, Dera (HABERYİRMİ) –  Rejim ve Rus güçlerin, Suriye güneyindeki Dera hattına yapacağı kapsamlı saldırı öncesi, ÖSO’ya bağlı gruplar da kendi aralarında yeniden yapılandı. “Jabhat el-Wataniya lil Tahrir” (Ulmusal Kurtuluş Cephesi) adıyla birleşen ÖSO, büyük saldırıyı bekliyor

Suriye’nin güneyinde rejimin operasyon hazırlığında olması nedeniyle ÖSO’ya muhalifler bir birleşme kararı aldı.

Ülkenin güneyinde Dera ve Kuneytra illerinde birleşme kararı alan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı askeri gruplar “Kurtuluş Ordusu”  çatısı altında toplanıyor.

İdlib, Dera ve Kuneytra’da ÖSO bağlı bazı askeri gruplar “Kurtuluş Ordusu” adı altında birleşme kararı aldı. İdlib’de Faylak el Şam, Özgür İdlib Ordusu, Birinci ve İkinci Kıyı Tümeni ve Ceyş El Nasr gibi önemli ÖSO gruplarının içinde yer aldığı oluşama, Ulusal Kurtuluş Cephesi (Cephetül Vataniya Lil Tahrir  Arapça: Jabhat el-Wataniya lil Tahrir  adı verildi.

ÖSO Kurtuluş Ordusu, kuruluş bildirgesi.

“Ulusal Kurtuluş Cephesi” çatısı altında Dera’da oluşam katılan gruplar arasında da Fırka Ahrar Nava, Şehit Cemil Ebu Zeyn Tugayı, Özel Komando Tugayları, Golan’ın Oğulları Tugayları ve bağımsız bazı tugayların olduğu ifade edildi.

Rejime bağlı güçlerin ülkenin güneyinde ÖSO’nun kontrolündeki bölgelere yığınak yapmasının ardından muhalifler de rejime karşı birleme kararı alarak tek çatı altında toplanıyor. Ürdün sınırının büyük bir kısmı  ile yaklaşık üçte ikisi muhaliflerin kontrolünde bulunan Dera ve Kuneytra illerinde ÖSO çatısı altında halihazırda 3 büyük askeri koalisyon ve 20’ye yakın bağımsız askeri grup bulunuyor.

ABD ve İsrail unsurlarının desteklediği bu gruplara bağlı yaralı savaşçılar, bir dönem İsrail’in işgal ettiği Kunaytra bölgesinde askeri hastanelerde tedavi ediliyordu.

Şam çevresindeki Duma, Guta, Rastan ve Yermük bölgelerini kontrol eden rejim ordusunun şimdiki hedefi Dera hattını oluşturuyor.

Muhaliflerin kontrolündeki Dera ve Kuneytra bölgelerinde yaklaşık 1 milyon sivil yaşadığı ifade ediliyor.

Astana anlaşmaları kapsamında geçen yıl gerginliği azaltma bölgesi ilan edilen Dera ve çevresindeki bölgeler, 2 ay sonra ABD ve Rus yönetimlerinin vardığı yeni anlaşmayla bu statüden çıkartılarak güvenli bölge ilan edilmişti.

Suriye rejim ordusu Dera’da.

Şam ve cevresini yoğun saldırılar ve tehcir anlaşmalarıyla kontrol eden Suriye rejim ordusu ise  son olarak Dera kuzeyinde toplanmış, bölgeden gelen ilk fotoğraf karesinde Kaplan Güçleri (Tiger Force) komutanı Süheyl Hasan’ın da yer aldığı görülmüştü. Şam ve çevresini kontrol eden rejim ordusunun şimdiki hedefi Dera hattını oluşturuyor. Haberyirmi rejim güçlerinin bölgeye yönelik olası saldırısını duyurmuştu. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABER

Rejim, Dera için hazırlanıyor: Son durum harita 

Yorum

  1. Tesekkur ederim tarafsiz gercekleri aktardiginiz icin. Haberdede belirttiginiz gibi oradaki Oso gucleri Israilin cikarlarini koruypr ve bizzat Israil 5arafindan korunup ozel hastanelerde tedavileri yapiliyor. Bir kez daha ortaya cikiyorki Oso ve benzeri guclerin Islamla bir alakasi yoktur. Bu tip paravan gucler Israilin cikarlarina h8zmet etmek icin tasarlanmislardir. Umarim Suroye rejimi Deradan Osoyi defetmekte basarili olur. Bunu Suroye rejimine sempati besledigim icin degil stratejik perspektiften dolayi Israilin destekledigi guclere karsi savasan guclerin desteklenmesi gerektigi icin soyluyorum. Suriye ozgulunde sunu net olarak gormek gerekiyorki mevcut denklemde Suriye rejimine karsi savasanlar Israil ve Abd nin cikarlarina huzmet etmektedirler. Rejime karsi savasan guclerin Islami bir kilifinin olmadi ise bir aldatmacadan ibarettir. Altini kazidiginizda o orgutlerin altindan Missadi Cia yi gorursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir