20 YPG’li öldürüldü: Tabka’da son durum harita (7 Mayıs 2017)


YPG’nin, Tabka ilçe merkezini işgal ederken, çevresinde bulunan iki mahalle ve Tabka barajının bir kısmında ise şiddetli çatışmaların halen sürdüğü belirtildi. 
Tabka son durum 7 Mayıs 2017 
Çatışmaların yeni Tebka olarak adlandırılan Hey Ewwel ve Hey Salis mahallelerinde yoğunlaştığı kaydedilirken, YPG’nin ise Fırat nehrinin batısından doğusuna yaptığı takviye sürüyor. 
YPG, Tabka’ya teknelerle takviye gönderiyor.
YPG’liler Fırat nehri üzerinden son aylarda çatışmaların yoğun olarak sürdüğü ve nehrin doğu yakasında bulunan Tabka’ya tekne ve feribot ile zırhlı araç ve lojistik malzeme sevkıyatına devam ettiği belirtildi.


20 YPG’li ÖLDÜ
Bu arada örgüte yönelik bombalı saldırılarla karşılık vermeye çalışan IŞİD Rakka’nın 16 km kuzeyinde El Hazimah bölgesindeki YPG kontrol noktasına bombalı araç saldırısı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda karargahta bulunan 20 YPG savaşçısı öldü. 

YPG, 23 Mart’tan bu yana Tabka’ya saldırıyordu. Örgüt 27-30 Nisan arasında da ilçedeki Al Mahaja, Al Busaraba, Ebu Aish, Süryani Kilisesi, Al Qasra, Al mashar olmak üzere 6 mahallede kontrolü sağlayarak ilçe merkezine girmişti. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir