İnfluencer Ajansı Nedir? İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır?


İnfluencer başvuru işlemi yapmadan önce kaliteli bir influencer ajansı ile çalışmanız gereklidir. Peki, bu ajansı nereden bulabilirsiniz? İnfluencerlar ne kadar kazanır? İşte, detaylar…

İnfluencer olmak günümüzde artık en çok merak edilen ve konuşulan mesleklerden biri oldu. Sosyal medya hesaplarını aktif kullanan bireylerin yaptığı paylaşımlar ilgi gördükçe takipçi sayıları artmakta ve bu sayılar ciddi rakamları bulduğunda reklam vermek isteyen kişi ve firmalarında dikkatini hayli çekmektedir.

İnfluencer Ajansı Nedir?

İnfluencer olan kişiler sosyal medya hesaplarından günün belirli saatleri kullandıkları ürünleri veya yiyip içtikleri gıda ürünlerini takipçileriyle paylaşarak ürünlerin tanıtımını yapmaktadırlar.

Yaptıkları bu tanıtımlar için düzenli ödemeler alan influencerların bir çoğu influencer ajansı ile çalışmaktadırlar. İnfluencer ajansı bu alanda hizmet veren influencerlar ve markasının tanıtımını kısa zamanda çok fazla kişiye ulaştırmak isteyen kişi ve firmaları bir araya getirir.

Kimler İnfluencer Başvuru İşlemi Yapabilir?

Sosyal medya hesaplarından en az birinde (instagram, twitter, facebook vb. ) yüksek sayıda takipçisi olan ve her gün hesabından aktif paylaşımlar yaparak takipçileriyle iyi iletişim kuran herkes influencer olabilir.

Yaptığınız paylaşımların sıklığı ve orjinalliği sizi kısa zaman içinde diğer pek çok benzer hesap arasından ayırarak çok daha hızlı ilerlemenizi sağlayacak ve takipçi kitleniz fazlalaşacaktır. Bu hızlı ilerleyiş ve fazla takipçi sayısı kişi ve firmaların dikkatini çektiğinde size ulaşarak sizinle reklam ve işbirliği yapmak isteyeceklerdir.

İnfluencer Ajansı İle Çalışmak Neden Önemli?

Yaptığınız işin hem kaliteli hem de yasal yollarla ilerleyebilmesi için bir influencer başvuru işlemi alan My Fenomen ajansı ile iletişim kurmanız ve bu ajanslardan biriyle çalışmanız oldukça önemlidir. Sizinle çalışmak isteyen kişi ve kurumlar bağlı olduğunuz influencer ajansı ile iletişime geçerek daha profesyonel ve yasal olarak bu işi yaptığınızı görecek sizinle uzun vadeli çalışmak isteyebileceklerdir.

Ajansınız ile kuracağınız iyi iletişim ve düzenli sosyal medya paylaşımları bu alanda sizin uzun vadeli anlaşmalar yaparak bu yeni mesleği başarıyla sürdürmenize yardım edecektir. Ayrıca ajansınız size en uygun firmalar ile bir araya gelmenizi sağlayarak yaptığınız reklam anlaşmasının takipçilerinize uygunluğu konusunda da seçici olmanıza yardımcı olacaklardır.

Doğru reklam ve iş birliği doğru kitle ile yapıldığında size geri dönüşü çok daha iyi olacaktır. Yaptığınız tüm reklam ve iş birlikleri daha sonrasında yapacağınız tüm iş birlikleri için de referans niteliğinde olacaktır.